7 фактів про те, чи корисне сало для серця і як воно впливає на судини

Безліч людей, що стежать за своїм здоров'ям, вважають сало шкідливим продуктом і ніколи його не вживають. Інша категорія впевнена, що його необхідно їсти щодня. Давайте розберемося, хто ж правий?

Як завжди істина лежить посередині. Невелика кількість цього смачного продукту однозначно піде на користь здоров'ю. Давайте розберемося, яка користь сала? Що входить до складу цього продукту і що робить його корисним?

Чи є протипоказання до вживання такої їжі, і що може бути корисним для серця і судин з поширених і відомих нам продуктів.

Вплив на серцево — судинну систему-7 фактів

Позитивний вплив на серцево-судинну систему обумовлено збалансованим складом необхідних для організму людини речовин:

  1. Цей продукт є природним жиром, що складається з мононенасичених жирних кислот, поліненасичених жирних кислот і насичених жирів (таке ідеальне поєднання характерно ще тільки для оливкової олії);
  2. Дані кислоти беруть участь у побудові клітин і відновлення пошкоджених, в тому числі клітин серця, судин і мозку;
  3. Ці кислоти впливають на вироблення гормонів, а також балансують їх співвідношення оптимальним чином;
  4. Важливою складовою частиною свинячого жиру є арахідонова кислота, що сприяє зміцненню серцевої і судинної тканини, що в свою чергу призводить до профілактики такої хвороби, як атеросклероз судин;
  5. Воно містить безліч мінеральних речовин і вітамінів, найважливішими з яких є цинк і вітамін Д;
  6. Якщо ви відчуваєте непереборне бажання з'їсти шматочок солоного сала-це значить, що організм терміново потребує будь-якій речовині або речовинах, які знаходяться в салі!
  7. Народна медицина рекомендує вживати сало з часником, це допомагає очищати судини від холестерину і насичувати організм корисними жирними кислотами;
обережно! Сало має бути куплено у перевіреного виробника, так як м'ясо і жир свиней може бути заражене паразитами.

Ще 7 корисних властивостей

Сало є не тільки смачним продуктом харчування, але і володіє численними лікувальними властивостями:

  1. Воно має жовчогінний ефект. тим, у кого є захворюваннями печінки, цей продукт може стати ліками (після консультації з лікарем);
  2. Тим, хто страждає різними пологами алергій , слід щодня включати в свій раціон шматочок сала. Це обов'язково стосується дітей. Педіатри Старої школи завжди рекомендували давати дітям при діатезі тоненькі, дрібно порізані шматочки сала;
  3. Руки при екземі слід змащувати розтопленим свинячим жиром – смальцем. Його добре також в гарячому вигляді наполягати на деревію і використовувати у вигляді мазі для проблемних місць, уражених екземою.
  4. Доведено, що почуття туги і зневіри рідше виникає у тих , хто регулярно їсть бутерброд із салом. Цей пункт легко перевірити на собі;
  5. Тим, хто стежить за своєю вагою, часто нервує, страждає від депресій , потрібно з'їдати в день п'ятдесят грамів сала. В цьому випадку відбувається скасування «заїдання неприємностей» тістечками, цукерками і тортами, а організм отримує необхідний будівельний матеріал для органів і тканин.
  6. Крім усього іншого, сало допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. це відбувається тому, що людину менше «тягне на солоденьке». Він скорочує споживання вуглеводів, а це благотворно позначається на рівні глюкози.
  7. Цей продукт сприяє схудненню. може здатися неправдоподібним, але цьому є пояснення. Навіть маленький шматочок цього смачного продукту швидко насичує. Після такого бутерброда довго не хочеться їсти. Якщо ми перекушуємо вуглеводної їжею, то отримуємо більше калорій і відчуваємо почуття голоду набагато раніше після їжі.
виходить, з салом ми споживаємо менше калорій, ніж з вуглеводної їжею, не дивлячись на його калорійність: 100 грамів свинячого жиру містить 600 калорій – як плитка шоколаду.

Правила вживання

До основних правил відносяться:

  • При вживанні цього продукту необхідно знати міру. шматочок вагою від п'ятдесяти до ста грамів є ідеальним. Він забезпечить необхідною енергією, вітамінами, мінеральними речовинами;
  • Сало з хлібом і часником є ідеальним перекусом протягом дня. часник можна замінити червоним гірким перцем. Особливо гарний такий рецепт в зимовий час, так як сало забезпечує організм теплом і не дає замерзнути в холодну погоду;
  • Дієтологи підкреслюють, що такий бутерброд бажано їсти в поєднанні з часником. такий рецепт буде не тільки смачним, але і корисним.

Чим корисний часник для серця? Огляд наукових досліджень.

Протипоказання

Після інфаркту, інсульту, а також після будь-якої перенесеної операції обов'язково необхідно проконсультуватися з лікарем, перед прийомом всередину цього продукту.

Деякі захворювання шлунково-кишкового тракту , такі як жовчнокам'яна хвороба, можуть бути протипоказаннями до включення такої їжі в свій раціон. Але і з цього приводу краще отримати консультацію у гастроентеролога.

Помірне вживання цього продукту найчастіше допускається лікарями.

Ще 10 важливих продуктів

Природа подарувала нам безліч продуктів для зміцнення нашого здоров'я:

  1. Горіхи для серцево-судинної системи. містять корисні масла, вітаміни, мікроелементи, позитивно впливають на серцевий м'яз. Слід пам'ятати, що щодня їх можна з'їдати не більше однієї жменьки.
  2. Сухофрукти для серця.  багатий калієм, який зміцнює серцевий м'яз. Згідно з недавніми дослідженнями, вважається, що особливо корисна для серця курага і Ізюм .
  3. Мед для судин чудовий продукт, подарований самою природою. Мед містить всі необхідні елементи для зміцнення здоров'я людини. Одна столова ложка цього чарівного продукту в день допоможе зберегти здоров'я серця, а також поліпшить настрій і допоможе підтримувати себе в хорошій фізичній формі. Особливо корисним вважається поєднання меду з корицею ;
  4. Фрукти. особливо банани , яблука, лимони , гранат , хурма . Кожен з цих фруктів, що вживаються кілька разів на тиждень, допоможе наситити організм вітамінами і мінералами для зміцнення серцевого м'яза і судинних стінок.
  5. Овочі. а саме часник, лук , картопля, кабачки, гарбуз , перець . Є джерелом вітамінів і мінералів, що володіє лікувальною дією на серце і судини. Вживати їх краще в свіжому йди запеченому вигляді.
  6. Ягоди. зокрема  журавлина , обліпиха, калина , виноград . Не тільки смачні і корисні, але і, завдяки своєму складу, лікують всі органи і системи нашого організму. Їх бажано вживати цілий рік як в свіжому, так і замороженому вигляді.
  7. Молочні продукти.  є джерелами вітамінів, мінералів, легкозасвоюваного білка . це — продукти номер один в лікувальному харчуванні.
  8. Риба.  Риба і продукти моря, що вживаються кілька разів на тиждень, постачають організм вітамінами і мінералами, необхідними для зміцнення здоров'я серця і судин.
  9. Оливкова та лляна олія.  найважливіші продукти, що дозволяють підтримувати здоров'я серцево – судинної системи, запобігати появі &171;поганого&187; холестерину.
  10. Гіркий шоколад.  флавоноїди, якими багатий даний продукт, знижують ризик утворення тромбів і збільшують еластичність судинної стінки. Для позитивного ефекту важливо не захоплюватися, а з'їдати не більше двадцяти п'яти грамів в день.

Також ознайомтеся з інфографікою:

Відео по темі

Наостанок подивіться цікаве відео:

Правильно складений раціон харчування здатний стати профілактикою виникнення серцево – судинних та інших захворювань. Важливо пам'ятати, що будь — яка їжа є ліками, головне-вживати її в помірних кількостях. Їжте все, що Вам подобається і будьте здорові!