7 фактів про те, чи корисне сало для серця і як воно впливає на судини
Безліч людей, що стежать за своїм здоров'ям, вважають сало шкідливим продуктом і ніколи його не вживають. Інша категорія впевнена, що його необхідно їсти щодня. Давайте розберемося, хто ж правий?
Як завжди істина лежить посередині. Невелика кількість цього смачного продукту однозначно піде на користь здоров'ю. Давайте розберемося, яка користь сала? Що входить до складу цього продукту і що робить його корисним?
Чи є протипоказання до вживання такої їжі, і що може бути корисним для серця і судин з поширених і відомих нам продуктів.
Зміст
Вплив на серцево — судинну систему-7 фактів
Позитивний вплив на серцево-судинну систему обумовлено збалансованим складом необхідних для організму людини речовин:
- Цей продукт є природним жиром, що складається з мононенасичених жирних кислот, поліненасичених жирних кислот і насичених жирів (таке ідеальне поєднання характерно ще тільки для оливкової олії);
- Дані кислоти беруть участь у побудові клітин і відновлення пошкоджених, в тому числі клітин серця, судин і мозку;
- Ці кислоти впливають на вироблення гормонів, а також балансують їх співвідношення оптимальним чином;
- Важливою складовою частиною свинячого жиру є арахідонова кислота, що сприяє зміцненню серцевої і судинної тканини, що в свою чергу призводить до профілактики такої хвороби, як атеросклероз судин;
- Воно містить безліч мінеральних речовин і вітамінів, найважливішими з яких є цинк і вітамін Д;
- Якщо ви відчуваєте непереборне бажання з'їсти шматочок солоного сала-це значить, що організм терміново потребує будь-якій речовині або речовинах, які знаходяться в салі!
- Народна медицина рекомендує вживати сало з часником, це допомагає очищати судини від холестерину і насичувати організм корисними жирними кислотами;
Ще 7 корисних властивостей
Сало є не тільки смачним продуктом харчування, але і володіє численними лікувальними властивостями:
- Воно має жовчогінний ефект. тим, у кого є захворюваннями печінки, цей продукт може стати ліками (після консультації з лікарем);
- Тим, хто страждає різними пологами алергій , слід щодня включати в свій раціон шматочок сала. Це обов'язково стосується дітей. Педіатри Старої школи завжди рекомендували давати дітям при діатезі тоненькі, дрібно порізані шматочки сала;
- Руки при екземі слід змащувати розтопленим свинячим жиром – смальцем. Його добре також в гарячому вигляді наполягати на деревію і використовувати у вигляді мазі для проблемних місць, уражених екземою.
- Доведено, що почуття туги і зневіри рідше виникає у тих , хто регулярно їсть бутерброд із салом. Цей пункт легко перевірити на собі;
- Тим, хто стежить за своєю вагою, часто нервує, страждає від депресій , потрібно з'їдати в день п'ятдесят грамів сала. В цьому випадку відбувається скасування «заїдання неприємностей» тістечками, цукерками і тортами, а організм отримує необхідний будівельний матеріал для органів і тканин.
- Крім усього іншого, сало допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. це відбувається тому, що людину менше «тягне на солоденьке». Він скорочує споживання вуглеводів, а це благотворно позначається на рівні глюкози.
- Цей продукт сприяє схудненню. може здатися неправдоподібним, але цьому є пояснення. Навіть маленький шматочок цього смачного продукту швидко насичує. Після такого бутерброда довго не хочеться їсти. Якщо ми перекушуємо вуглеводної їжею, то отримуємо більше калорій і відчуваємо почуття голоду набагато раніше після їжі.
Правила вживання
До основних правил відносяться:
- При вживанні цього продукту необхідно знати міру. шматочок вагою від п'ятдесяти до ста грамів є ідеальним. Він забезпечить необхідною енергією, вітамінами, мінеральними речовинами;
- Сало з хлібом і часником є ідеальним перекусом протягом дня. часник можна замінити червоним гірким перцем. Особливо гарний такий рецепт в зимовий час, так як сало забезпечує організм теплом і не дає замерзнути в холодну погоду;
- Дієтологи підкреслюють, що такий бутерброд бажано їсти в поєднанні з часником. такий рецепт буде не тільки смачним, але і корисним.
Протипоказання
Після інфаркту, інсульту, а також після будь-якої перенесеної операції обов'язково необхідно проконсультуватися з лікарем, перед прийомом всередину цього продукту.
Деякі захворювання шлунково-кишкового тракту , такі як жовчнокам'яна хвороба, можуть бути протипоказаннями до включення такої їжі в свій раціон. Але і з цього приводу краще отримати консультацію у гастроентеролога.
Помірне вживання цього продукту найчастіше допускається лікарями.
Ще 10 важливих продуктів
Природа подарувала нам безліч продуктів для зміцнення нашого здоров'я:
- Горіхи для серцево-судинної системи. містять корисні масла, вітаміни, мікроелементи, позитивно впливають на серцевий м'яз. Слід пам'ятати, що щодня їх можна з'їдати не більше однієї жменьки.
- Сухофрукти для серця. багатий калієм, який зміцнює серцевий м'яз. Згідно з недавніми дослідженнями, вважається, що особливо корисна для серця курага і Ізюм .
- Мед для судин . чудовий продукт, подарований самою природою. Мед містить всі необхідні елементи для зміцнення здоров'я людини. Одна столова ложка цього чарівного продукту в день допоможе зберегти здоров'я серця, а також поліпшить настрій і допоможе підтримувати себе в хорошій фізичній формі. Особливо корисним вважається поєднання меду з корицею ;
- Фрукти. особливо банани , яблука, лимони , гранат , хурма . Кожен з цих фруктів, що вживаються кілька разів на тиждень, допоможе наситити організм вітамінами і мінералами для зміцнення серцевого м'яза і судинних стінок.
- Овочі. а саме часник, лук , картопля, кабачки, гарбуз , перець . Є джерелом вітамінів і мінералів, що володіє лікувальною дією на серце і судини. Вживати їх краще в свіжому йди запеченому вигляді.
- Ягоди. зокрема журавлина , обліпиха, калина , виноград . Не тільки смачні і корисні, але і, завдяки своєму складу, лікують всі органи і системи нашого організму. Їх бажано вживати цілий рік як в свіжому, так і замороженому вигляді.
- Молочні продукти. є джерелами вітамінів, мінералів, легкозасвоюваного білка . це — продукти номер один в лікувальному харчуванні.
- Риба. Риба і продукти моря, що вживаються кілька разів на тиждень, постачають організм вітамінами і мінералами, необхідними для зміцнення здоров'я серця і судин.
- Оливкова та лляна олія. найважливіші продукти, що дозволяють підтримувати здоров'я серцево – судинної системи, запобігати появі &171;поганого&187; холестерину.
- Гіркий шоколад. флавоноїди, якими багатий даний продукт, знижують ризик утворення тромбів і збільшують еластичність судинної стінки. Для позитивного ефекту важливо не захоплюватися, а з'їдати не більше двадцяти п'яти грамів в день.
Також ознайомтеся з інфографікою:
Відео по темі
Наостанок подивіться цікаве відео:
Правильно складений раціон харчування здатний стати профілактикою виникнення серцево – судинних та інших захворювань. Важливо пам'ятати, що будь — яка їжа є ліками, головне-вживати її в помірних кількостях. Їжте все, що Вам подобається і будьте здорові!