5 корисних властивостей граната і його соку для крові-розріджує він її або згущує?

Багато продуктів мають кроверазжижающими властивостями. Завдяки їм, можна значно поліпшити самопочуття, попередити утворення згустків і навіть не допустити інфаркту або інсульту.

Використання таких продуктів, корисних для серцево-судинної і кровоносної систем, може відстрочити застосування розріджують медикаментозних засобів, які зазвичай приймають люди старше 40-45 років.

А підтримання здоров'я за допомогою натуральних продуктів-це можливість довше залишатися молодими і енергійними .

До таких корисних продуктів відноситься і гранат. Чи справді він розріджує кров? Про це ми поговоримо нижче.

5 корисних властивостей для крові

Якщо хоча б раз на тиждень вживати гранат протягом сезону, можна домогтися помітного поліпшення функціонування кровоносної системи, а саме:

  1. Зниження в'язкості крові. вживання всього половинки фрукта або 50 мл соку в день допоможе налагодити циркуляцію крові і запобігти появі тромбів, що закупорюють кровоносні судини.
  2. Підвищення показників по гемоглобіну. гранатовий сік містить велику кількість заліза. Тому він ефективно і швидко підвищує гемоглобін.
  3. Збагачення корисними речовинами. крім заліза, в цьому фрукті міститься велика кількість інших мінералів, а також вітамінів, в першу чергу А, З, Е, РР, В1, В2, поліфеноли, флавоноїди, 15 амінокислот, танін, окситоцин, моносахариди та інші сполуки, які підвищують імунітет, розумову працездатність і витривалість всього організму.
  4. Зменшення концентрації «шкідливого» холестерину. гранатовий сік очищає кров за рахунок зниження рівня «шкідливого» холестерину.
  5. Зниження рівня цукру. Фрукт здатний в якійсь мірі замінити відсутній інсулін, так як нейтралізує цукор в крові. Тому гранат можна розглядати як протидіабетичний засіб.
Гранат має дуже сильні властивості. Тому не варто перевищувати норму — 50-200 мл соку на добу. Не можна також поєднувати гранатовий сік зі знижуючими в'язкість крові препаратами. Але це відноситься тільки до курсового лікування, а не до періодичного вживання фрукта.

Ще 4 факти про вплив на серцево-судинну систему

Не тільки Кровоносна система отримує велику підживлення від такого корисного фрукта, як гранат. Роботу кровоносних судин і серця також можна полегшити за рахунок регулярного введення в раціон гранатів: користь для серцево-судинної системи переоцінити важко.

  1. Зміцнення кровоносних судин. Гранат зміцнює стінки кровоносних судин. Величезна кількість вітамінів, амінокислот і мінералів, особливо вітамін РР, роблять судинну стінку менш проникною і еластичною, здатної легко розширюватися.
  2. Протигіпертонічна дія. регулярне вживання сприяє зниженню артеріального тиску.
  3. Зміцнення серцевого м'яза. калій і магній є основними мінералами, які живлять серцевий м'яз, роблячи його міцним і міцним. Завдяки цим речовинам, можна знизити прояв і попередити розвиток аритмії.
  4. Велика кількість антиоксидантів захищає судини і серце від вільних радикалів, сприяє збереженню молодості цих органів.

Також зверніть увагу на інфографіку:

 

3 лікувальних рецепта на його основі

Для того, щоб фрукт приніс користь крові і зробив її менш в'язкою, можна просто кожен день вживати гранатові зернятка. Але для різноманітності або зручності можна готувати напої на основі соку.

  1. Гранатовий сік.  Очищаючий сік з граната, зважаючи на високу концентрацію і великий вміст кислот пити його в чистому вигляді не завжди корисно. Тому найпростіший варіант-вживання його навпіл з водою за 20 хвилин до прийому їжі.
  2. Гранатово-овочевий коктейль. можна поєднувати гранат не тільки з питною водою, але і з овочевими соками, які теж мають здатність розріджувати кров. Наприклад, непогано повинні поєднуватися буряковий, морквяний і гранатовий соки, до яких добре додати трохи питної води. Все ретельно розмішати і в свіжоприготованому вигляді вживати по 0,5-1 склянці за півгодини до прийому їжі.
  3. Смузі з бананом і лляним насінням. цей смачний напій має сильні властивості: всі його інгредієнти добре зміцнюють серцево-судинну систему і розріджують кров. Для його приготування потрібно взяти 1 банан, по півсклянки води і гранатового соку і столову ложку насіння льону. Їх краще перемолоти в кавомолці безпосередньо перед вживанням. Все змішують в блендері і випивають. Цей продукт краще вживати як другий сніданок, полуденок або інший перекус, — окремо від іншої їжі.

 

Гранат для збереження його властивостей зберігають при кімнатній температурі. Він може лежати близько місяця. А сік граната добре стоїть в холодильнику протягом тривалого часу (протягом зими) без будь-якої обробки в закритому чистому скляному посуді.

Протипоказання

Навіть корисні продукти мають свої протипоказання. Гранат - теж не виняток.

  1. Алергія. починати вживання фрукта, особливо в дитячому віці, потрібно з половини чайної ложки. Індивідуальна непереносимість зустрічається нечасто, але проявляє себе з почервоніння шкіри, висипань та інших ознак алергії. При їх появі вживання граната потрібно негайно припинити, щоб уникнути серйозних наслідків.
  2. Чутлива емаль зубів. сік п'ють через трубочку або відразу після вживання продукту полощуть ротову порожнину навіть якщо зуби здорові.
  3. О бостреніе захворювань шлунково-кишкового тракту і нирок. у складі продукту багато органічних кислот та інших речовин. Тому при хворобах шлунково-кишкового тракту і нирок вживати сік можна тільки в період ремісії, розведеним водою і в невеликих кількостях: по 30-70 мл на добу.
  4. Хронічні запори. через велику кількість дубильних речовин при сильних запорах також від фрукта краще утриматися.

Ще 7 важливих продуктів у раціоні

При варикозі, тромбозі і взагалі при схильності до підвищеної в'язкості крові в раціон потрібно вводити побільше корисних для судин продуктів , які здатні розчиняти згустки.

  1. Імбир. коренеплід не тільки чистить посудини і робить кров менш в'язкою, але і розчиняє нарости на стінках кровоносних судин, знижує рівень «шкідливого» холестерину в крові і запобігає появі атеросклерозу. Найкраще заварювати натертий коренеплід окропом і настоювати 10-15 хвилин. Вживати можна і в гарячому. і в холодному вигляді.
  2. Риб'ячий жир. містить необхідні для всієї серцево-судинної і кровоносної систем Омега-3 ненасичені жирні кислоти, перешкоджає злипанню тромбоцитів і утворення згустків. Приймати краще риб'ячий жир в спеціальних капсулах: це не тільки полегшує прийом пахучого препарату, але і захищає його від окислення при зберіганні.
  3. Нерафіновані рослинні олії. більшість корисні масла для розрідження крові — нерафіновані олії холодного віджиму з оливок і насіння соняшнику.
  4. Морква. Один з найкорисніших овочів для кровоносної системи. Можна вживати в різних салатах і у вигляді соку. Його також змішують з іншими соками, що володіють здатністю робити кров менш в'язкою: з буряковим, гранатовим.
  5. Горіхи. це природне джерело аргініну — амінокислоти, яка допомагає утворенню оксиду азоту, що сприяє розрідженню крові.
  6. Помідори. корисний овоч можна вживати і в свіжому, і в сушеному, і в термічно обробленому вигляді: він перешкоджає утворенню згустків навіть якщо розвести томатну пасту водою. Докладно про користь томатів для крові дивіться в окремій статті.
  7. Цибуля і часник. пряні овочі краще вживати в сирому вигляді, незважаючи на їх сильний аромат. Досить 1 зубчика часнику або половини маленької цибулини в день.

Інші продукти дивіться на інфографіці:

 

Цікаве відео по темі

Пропонуємо переглянути такі відео:

 

Висновок

Густота крові дуже сильно впливає на самопочуття і роботу абсолютно всіх органів. Щоб вони забезпечувалися киснем і поживними речовинами добре, потрібно щодня вживати корисну їжу і не допускати зневоднення.