5 корисних властивостей граната і його соку для крові-розріджує він її або згущує?
Багато продуктів мають кроверазжижающими властивостями. Завдяки їм, можна значно поліпшити самопочуття, попередити утворення згустків і навіть не допустити інфаркту або інсульту.
Використання таких продуктів, корисних для серцево-судинної і кровоносної систем, може відстрочити застосування розріджують медикаментозних засобів, які зазвичай приймають люди старше 40-45 років.
А підтримання здоров'я за допомогою натуральних продуктів-це можливість довше залишатися молодими і енергійними .
До таких корисних продуктів відноситься і гранат. Чи справді він розріджує кров? Про це ми поговоримо нижче.
Зміст
5 корисних властивостей для крові
Якщо хоча б раз на тиждень вживати гранат протягом сезону, можна домогтися помітного поліпшення функціонування кровоносної системи, а саме:
- Зниження в'язкості крові. вживання всього половинки фрукта або 50 мл соку в день допоможе налагодити циркуляцію крові і запобігти появі тромбів, що закупорюють кровоносні судини.
- Підвищення показників по гемоглобіну. гранатовий сік містить велику кількість заліза. Тому він ефективно і швидко підвищує гемоглобін.
- Збагачення корисними речовинами. крім заліза, в цьому фрукті міститься велика кількість інших мінералів, а також вітамінів, в першу чергу А, З, Е, РР, В1, В2, поліфеноли, флавоноїди, 15 амінокислот, танін, окситоцин, моносахариди та інші сполуки, які підвищують імунітет, розумову працездатність і витривалість всього організму.
- Зменшення концентрації «шкідливого» холестерину. гранатовий сік очищає кров за рахунок зниження рівня «шкідливого» холестерину.
- Зниження рівня цукру. Фрукт здатний в якійсь мірі замінити відсутній інсулін, так як нейтралізує цукор в крові. Тому гранат можна розглядати як протидіабетичний засіб.
Ще 4 факти про вплив на серцево-судинну систему
Не тільки Кровоносна система отримує велику підживлення від такого корисного фрукта, як гранат. Роботу кровоносних судин і серця також можна полегшити за рахунок регулярного введення в раціон гранатів: користь для серцево-судинної системи переоцінити важко.
- Зміцнення кровоносних судин. Гранат зміцнює стінки кровоносних судин. Величезна кількість вітамінів, амінокислот і мінералів, особливо вітамін РР, роблять судинну стінку менш проникною і еластичною, здатної легко розширюватися.
- Протигіпертонічна дія. регулярне вживання сприяє зниженню артеріального тиску.
- Зміцнення серцевого м'яза. калій і магній є основними мінералами, які живлять серцевий м'яз, роблячи його міцним і міцним. Завдяки цим речовинам, можна знизити прояв і попередити розвиток аритмії.
- Велика кількість антиоксидантів захищає судини і серце від вільних радикалів, сприяє збереженню молодості цих органів.
Також зверніть увагу на інфографіку:
3 лікувальних рецепта на його основі
Для того, щоб фрукт приніс користь крові і зробив її менш в'язкою, можна просто кожен день вживати гранатові зернятка. Але для різноманітності або зручності можна готувати напої на основі соку.
- Гранатовий сік. Очищаючий сік з граната, зважаючи на високу концентрацію і великий вміст кислот пити його в чистому вигляді не завжди корисно. Тому найпростіший варіант-вживання його навпіл з водою за 20 хвилин до прийому їжі.
- Гранатово-овочевий коктейль. можна поєднувати гранат не тільки з питною водою, але і з овочевими соками, які теж мають здатність розріджувати кров. Наприклад, непогано повинні поєднуватися буряковий, морквяний і гранатовий соки, до яких добре додати трохи питної води. Все ретельно розмішати і в свіжоприготованому вигляді вживати по 0,5-1 склянці за півгодини до прийому їжі.
- Смузі з бананом і лляним насінням. цей смачний напій має сильні властивості: всі його інгредієнти добре зміцнюють серцево-судинну систему і розріджують кров. Для його приготування потрібно взяти 1 банан, по півсклянки води і гранатового соку і столову ложку насіння льону. Їх краще перемолоти в кавомолці безпосередньо перед вживанням. Все змішують в блендері і випивають. Цей продукт краще вживати як другий сніданок, полуденок або інший перекус, — окремо від іншої їжі.
Протипоказання
Навіть корисні продукти мають свої протипоказання. Гранат - теж не виняток.
- Алергія. починати вживання фрукта, особливо в дитячому віці, потрібно з половини чайної ложки. Індивідуальна непереносимість зустрічається нечасто, але проявляє себе з почервоніння шкіри, висипань та інших ознак алергії. При їх появі вживання граната потрібно негайно припинити, щоб уникнути серйозних наслідків.
- Чутлива емаль зубів. сік п'ють через трубочку або відразу після вживання продукту полощуть ротову порожнину навіть якщо зуби здорові.
- О бостреніе захворювань шлунково-кишкового тракту і нирок. у складі продукту багато органічних кислот та інших речовин. Тому при хворобах шлунково-кишкового тракту і нирок вживати сік можна тільки в період ремісії, розведеним водою і в невеликих кількостях: по 30-70 мл на добу.
- Хронічні запори. через велику кількість дубильних речовин при сильних запорах також від фрукта краще утриматися.
Ще 7 важливих продуктів у раціоні
При варикозі, тромбозі і взагалі при схильності до підвищеної в'язкості крові в раціон потрібно вводити побільше корисних для судин продуктів , які здатні розчиняти згустки.
- Імбир. коренеплід не тільки чистить посудини і робить кров менш в'язкою, але і розчиняє нарости на стінках кровоносних судин, знижує рівень «шкідливого» холестерину в крові і запобігає появі атеросклерозу. Найкраще заварювати натертий коренеплід окропом і настоювати 10-15 хвилин. Вживати можна і в гарячому. і в холодному вигляді.
- Риб'ячий жир. містить необхідні для всієї серцево-судинної і кровоносної систем Омега-3 ненасичені жирні кислоти, перешкоджає злипанню тромбоцитів і утворення згустків. Приймати краще риб'ячий жир в спеціальних капсулах: це не тільки полегшує прийом пахучого препарату, але і захищає його від окислення при зберіганні.
- Нерафіновані рослинні олії. більшість корисні масла для розрідження крові — нерафіновані олії холодного віджиму з оливок і насіння соняшнику.
- Морква. Один з найкорисніших овочів для кровоносної системи. Можна вживати в різних салатах і у вигляді соку. Його також змішують з іншими соками, що володіють здатністю робити кров менш в'язкою: з буряковим, гранатовим.
- Горіхи. це природне джерело аргініну — амінокислоти, яка допомагає утворенню оксиду азоту, що сприяє розрідженню крові.
- Помідори. корисний овоч можна вживати і в свіжому, і в сушеному, і в термічно обробленому вигляді: він перешкоджає утворенню згустків навіть якщо розвести томатну пасту водою. Докладно про користь томатів для крові дивіться в окремій статті.
- Цибуля і часник. пряні овочі краще вживати в сирому вигляді, незважаючи на їх сильний аромат. Досить 1 зубчика часнику або половини маленької цибулини в день.
Інші продукти дивіться на інфографіці:
Цікаве відео по темі
Пропонуємо переглянути такі відео:
Висновок
Густота крові дуже сильно впливає на самопочуття і роботу абсолютно всіх органів. Щоб вони забезпечувалися киснем і поживними речовинами добре, потрібно щодня вживати корисну їжу і не допускати зневоднення.