які солодощі можна їсти при схудненні - 10 низькокалорійних варіантів

Надмірне вживання солодощів, насичених простими цукрами, – глобальна проблема сучасного суспільства.

Давно відомо, що надлишок цукру шкодить здоров'ю . Він призводить до зайвої ваги, розвитку ожиріння і цукрового діабету II типу, підвищує ризик появи хронічних патологій, знижує тривалість життя.

Однак існують солодощі, які можна їсти при схудненні. Вони не містять доданого цукру, але при цьому мають неповторний смак і навіть знижують апетит.

10 дієтичних солодощів

Нижче наведено список з 10 низькокалорійних солодощів, які допомагають схуднути. Одні з них можна купити в магазині, а інші приготувати в домашніх умовах.

1. Яблуко з арахісовою пастою

Вживання яблук – простий спосіб наситити організм вітамінами, а поєднання з натуральної арахісової пастою лише збільшує користь.

Яблука багаті вітамінами (C, A, E, B1, B2, B6, K), мінералами (калій, марганець, мідь). Всього 1 фрукт дарує людині до 20% від добової потреби в харчових волокнах , які важливі для підтримки мікрофлори і моторно-евакуаційної функції кишечника.

Також в яблуках є маса антиоксидантів (кверцетин, катехін, хлорогенова кислота), які попереджають будь-які хронічні та онкологічні захворювання, борються з депресією. Подібні відомості приводять вчені з США.

Арахісова паста містить оптимальне співвідношення білків, жирів і вуглеводів. Незважаючи на високу енергетичну цінність, дослідження пов'язують її часте вживання з нормальною масою тіла і рідкісною частотою ожиріння.

При виборі пасти на магазинних полицях потрібно уважно вивчати склад. У ньому не повинно бути нічого, крім арахісу і солі.

Рецепт приготування десерту:

  1. Наріжте яблука на Клинки. Бажано не видаляти шкірку.
  2. Додати 2 ст.л. арахісової пасти і добре перемішати.

В 1 яблуці середнього розміру з 2 ст. л. арахісової пасти міститься всього 267 калорій.

яблуко і арахісова паста – оптимальні продукти для людей, які хочуть швидко отримати вітаміни, мінерали, антиоксиданти і енергію без шкоди для власної фігури і здоров'я.

2. Грецький йогурт з ягодами

Дане блюдо багате вітамінами і мінералами і є відмінним варіантом для сніданку або перекусу.

Грецький йогурт багатий кальцієм, калієм і білком. Кальцій підтримує кістки міцними , бере участь у скороченні мускулатури. Калій знижує рівень артеріального тиску, а білок дозволяє швидко відновлюватися всім клітинам організму.

Будь-які ягоди, за даними досліджень, нести в собі вітаміни, мінерали і, що найголовніше, антиоксиданти, які допомагають організму боротися з вільними радикалами і окислювальним стресом.

Приготувати дієтичний йогурт можна самостійно. Бути потрібним:

  • 500 мл молока;
  • 3 ст. л. живого йогурту або 1 доза закваски;
  • 75 грамів ягід (лохина, чорниця, малина, ожина, полуниця).

Схема приготування:

  1. Залити молоко в емальовану каструлю. Підігріти до 80-85 ºС. Зняти з вогню.
  2. Дайте охолонути до 40-45 ºС. Перелити в скляну ємність.
  3. Додати закваску або живий йогурт, ретельно перемішати, накрити марлею або пропускає повітря рушником.
  4. Поставити майбутній йогурт в будь-який пристрій, здатний підтримати температуру 40 ºС протягом 10-12 годин. Можна скористатися йогуртницею, мультиваркою або духовкою.
  5. Процідіть йогурт (до бажаної консистенції), додайте ягоди.

Отриманий десерт можна їсти на сніданок або використовувати в якості перекусу протягом дня.

Енергетична цінність низька. Наприклад, 1 склянка грецького йогурту з 75 грамами чорниці містить близько 180-190 калорій.

додавання грецького йогурту з натуральними ягодами в раціон дозволяє підтримувати вагу і знизити ризик розвитку найбільш небезпечних захворювань.

3. Банан з мигдальною пастою

Ніжний і солодкий смак бананів в поєднанні з мигдалем – ідеальна солодкість.

Банан багатий білками, вітамінами (особливо B6 і C), мінералами (марганець, мідь, магній) і антиоксидантами.

Фрукти також містять стійкі харчові волокна, які в кишечнику розщеплюються до фруктози, сахарози та глюкози, слугуючи їжею для дружніх мікроорганізмів.

Додавання горіхової пасти з мигдалю до банану дозволяє збільшити частку білка і клітковини в перекусі.

Для приготування потрібно:

  1. Нарізати 1 банан середнього розміру на кружечки.
  2. Полити горіховою пастою. Добре перемішати.

Отриманий десерт ідеально підходить для прийому в будь-який час доби (максимум за 1 годину до сну).

Енергетична цінність 1 банана і 2 ст.л. горіхової пасти – близько 280 калорій. Мигдальну пасту можна замінити на арахісову або навіть на кленовий сироп.

банани з горіховою пастою дарують організму всі необхідні поживні речовини, переважно білки і клітковину.

4. Чіпси з капусти кале

Овоч містить найсильніші антиоксиданти-кверцетин і кемпферол.

Кверцетин, як показують дослідження американських вчених, знижує артеріальний тиск і попереджає розвиток гіпертонічної хвороби, допомагає схуднути.

Також капуста кале багата вітамінами K, C і А, які важливі для підтримки здоров'я всього організму.

Список продуктів для чіпсів:

  • 100 грамів листя капусти кале;
  • 20 мл оливкової олії;
  • 1/3 ч.л. солі (протипоказана особам, що страждають серцево-судинними захворюваннями).

Рецепт:

  1. Ретельно перемішати всі компоненти в мисці. Залишити на ¼ години, щоб листя капусти ввібрали масло.
  2. Помістити продукт на деко, попередньо вистелений пергаментним папером.
  3. Випікайте в духовці при температурі 175 °C. близько 15 хвилин.

В процесі випікання з капусти виділяються солодкі смако-ароматичні речовини, тому блюдо може вважатися десертом.

Чіпси можна приймати протягом усього дня. Вони ідеально гармонують із зеленим чаєм і молочними продуктами. Енергетична цінність готової порції - в межах 250 калорій.

чіпси з капусти калі багаті вітамінами і антиоксидантами. Вони є смачним і корисним десертом.

5. Білковий коктейль

Сироватковий протеїн, головний інгредієнт коктейлю, дарує організму цінні амінокислоти, необхідні для підтримки красивої фігури і фізичної форми.

Протеїн бере участь в побудові м'язових тканин і допомагає позбутися від зайвих жирових відкладень.

Особливо корисний коктейль в період активних фізичних тренувань. Його рекомендується випивати через 1 годину після занять спортом.

Буде потрібно:

  • 200 мл натурального мигдального молока;
  • 30 грам сироваткового білка у вигляді порошку;
  • ½ ст. подрібненого льоду;
  • Стевія - за смаком (можна замінити кленовим сиропом).

Етапи приготування:

  1. Змішайте білки, мигдальне молоко та підсолоджувач. Додати колотий лід.
  2. Збити в блендері компоненти до отримання однорідної маси, вона повинна бути злегка пінистої.
протеїновий коктейль швидко відновлює енергію і дає незамінні білки, необхідні для побудови м'язової тканини.

6. Пудинг з насіння Чіа

Насіння Чіа містить харчові волокна та антиоксидантні речовини.

Клітковина швидко усуває запори і підтримує баланс мікрофлори.

Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали і пригнічують хронічне запалення, перешкоджаючи розвитку великого спектру хронічних патологій з боку будь-якої системи органів. Також дані біологічно активні речовини знижують ймовірність появи онкологічних патологій і цукрового діабету II типу.

Буде потрібно:

  • 60 грам насіння Чіа;
  • 375 мл горіхового молока або води;
  • 1 ч. л. ваніліну (без додавання цукру);
  • 15 мл кленового сиропу.

Рецепт:

  1. Змішайте насіння Чіа з молоком або водою в будь-якій ємності.
  2. Накрити кришкою і помістити в холодильну камеру на 1 годину.
  3. Повторно перемішати. Додати інші інгредієнти. Ще раз перемішати.
  4. Повторно поставте ємність в холодильник на 15-20 хвилин.

Пудинг ідеально підходить для людей похилого віку, які прагнуть покращити серцево-судинне здоров'я. Також пудинг рекомендується приймати з метою підтримки метаболізму і схуднення. Калорійність 1 порції-близько 200-400 калорій.

Пудинг з насіння Чіа має приємний смак і дозволяє попередити розвиток небезпечних серцево-судинних і ендокринних захворювань.

7. Смажений мигдаль із сушеною вишнею

Мигдаль - джерело білка, харчових волокон і магнію. Вишня також дарує організму клітковину і велику кількість вітаміну A.

Вишня, згідно з працями вчених з США, володіє вираженою протизапальною та антиоксидантною дією. Вона не тільки попереджає появу злоякісних пухлин, але і може знищувати вже наявні ракові клітини.

Дослідження демонструють , що регулярне додавання мигдалю і вишні в раціон дозволяє знизити ризик розвитку цукрового діабету II типу і ожиріння, а також захворювань з боку серця і судинного русла, асоційованих з атеросклерозом, включаючи інфаркт міокарда та інсульт.

Для приготування десерту необхідно змішати ¼ склянки мигдалю (близько 30 грам) з ¼ склянки сушеної вишні (близько 40 грам). Енергетична цінність отриманої порції-близько 300 калорій.

сушена вишня і смажений мигдаль – оптимальне поєднання, що дозволяє підтримати здоров'я серцево-судинної системи і забезпечити профілактику раку.

8. Запечений нут з кленовим сиропом

Нут насичений омега-3 жирними кислотами, вітамінами групи В та мінеральними речовинами (магній, залізо, кальцій та калій).

Бобова культура здатна знизити рівень артеріального тиску, попередити появи великого числа хронічних захворювань з боку травної, ендокринної, серцево-судинної та опорно-рухової систем, а також раку.

Нут, за даними досліджень, знижує вираженість почуття голоду і може застосовуватися в цілях схуднення. Він рекомендований жінкам, що стежать за своєю фігурою.

Для рецепта необхідно:

  • 30 грам консервованого нуту;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 2-3 ст.л. кленового сиропу.

Приготування:

  1. Змішайте нут з оливковою олією.
  2. Викласти на деко. Рекомендується використовувати пергаментний папір.
  3. Випікайте в духовці близько 40 хвилин при температурі 230 ℃.
  4. Полийте нут кленовим сиропом і добре перемішайте. Десерт готовий.

Отримане блюдо містить близько 150 калорій.

нут з кленовим сиропом комплексно впливає на стан здоров'я, сприяючи оздоровленню практично всіх систем, а також зниження ваги.

9. Темний шоколад в мигдальному маслі

Будь-який темний сорт шоколаду (з вмістом какао понад 70%) багатий флавоноїди, які відіграють важливу роль у профілактиці раку та хронічних захворювань.

Мигдальне масло також містить великі обсяги антиоксидантів і деякі вітаміни (Е, В) і мінерали (фосфор, кальцій, магній, марганець). Воно дозволяє знизити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, властивих особам старшого віку (хвороба Альцгеймера) і поліпшити когнітивні функції (мислення, пам'ять, увага).

Десерт просто приготувати в домашніх умовах:

  1. Поділити на часточки 15 грамів шоколаду.
  2. Додати 1 ст.л. мигдального масла, добре перемішати.

Цінність отриманої порції – близько 165 калорій.

темний шоколад з мигдальним маслом – смачне і корисне для здоров'я поєднання інгредієнтів.

10. Свіжі фрукти

Регулярне вживання фруктів ще стародавні цілителі пов'язували з міцним здоров'ям і довголіттям. Практично всі фрукти багаті вітамінами і антиоксидантами, що перешкоджають розвитку найбільш поширених і смертельно небезпечних захворювань.

Наприклад, гранат бореться з раком і захворюваннями серця і судинного русла. Яблуко попереджають становлення цукрового діабету II типу і хвороби Альцгеймера.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вживати щодня не менше 400 грамів фруктів і овочів (в будь-якому співвідношенні).

Для додання фруктам особливого смаку можна додавати топлений шоколад, корицю і інші прянощі, кленовий сироп. Головне - не переборщити з підсолоджувачами.

прийом свіжих фруктів – найбільш простий варіант збагачення організму вітамінами і антиоксидантами.

Висновок

  1. При підвищеній тязі до солодкого (випічці, кондитерських виробів, газованих напоїв) і бажанні схуднути рекомендується віддавати перевагу натуральним і низькокалорійним продуктам, позбавленим рафінованого цукру.
  2. Вживання дієтичних солодощів не тільки втамовує відчуття голоду і дарує незабутній смак і аромат, але і допомагає зберегти здоров'я на довгі роки, а також підтримувати фігуру привабливою.