які соки сприяють розрідженню крові людини - 7 найкращих видів

У натуральному харчуванні фруктові, ягідні та овочеві соки займають одне з перших місць.

Величезна кількість мінералів, вітамінів, органічних кислот, цукрів, флавоноїдів, пектину та інших корисних речовин збагачують раціон харчування і роблять його повноцінним.

Також відомо, що багато натуральних соків мають властивість розріджувати кров і знижувати рівень холестерину.

Згідно з дослідженнями, регулярне вживання деяких соків дійсно знижує рівень &171;поганого&187; холестерину в крові.

Але не всі соки однаково корисні. Певні речовини в складі деяких соків, наприклад, вітамін до, здатні кілька згущувати кров.

У цій статті ми розглянемо 7 найбільш корисних соків, що знижують в'язкість крові.

Чим небезпечна занадто &171;густа&187; кров?

Всі продукти харчування, потрапляючи в травний тракт, розщеплюються на різні речовини і засвоюються, потрапляючи перш за все в кровоносну систему. Потім по судинах вони надходять абсолютно до всіх органів, живлячи їх, оздоровлюючи і підтримуючи в працездатному стані.

Чим краще кровообіг, тим бадьоріше і здоровіше відчуває себе людина. Кровоносна система справляється добре, якщо кров має нормальну в'язкість. У разі ж, коли вона загусає, то і рух кровотоку сповільнюється .

При порушеному кровотоці всі органи починають відчувати кисневе голодування, поживні речовини теж гірше надходять до пунктів призначення, але зате деякі з них, наприклад, жири і солі, починають відкладатися на внутрішніх стінках судин, звужуючи просвіти кровоносної русла і ще більше сповільнюючи роботу кровотоку. Через холестеринових відкладень стінки артерій стають нееластичними, вони перестають адекватно працювати, регулюючи артеріальний тиск.

до того ж, тромбоцити швидше склеюються між собою і утворюють згустки і тромби, що закупорюють судини, що веде до виникнення інсультів та інфарктів.

Тому кров повинна мати нормальну консистенцію. Це основа нормального функціонування кровоносної і серцево-судинної систем , від яких залежить життєдіяльність абсолютно всіх органів.

Топ 7 соків, що знижують в'язкість

Більшість соків містить в собі саме ті речовини, які сприяють зниженню згортання крові. Їх корисно вживати всім, у кого є схильність до згущення, діагноз атеросклероз або варикоз. Особливо показані такі продукти людям зрілого віку, у яких завжди є схильність до даних захворювань.

1. Лимонний

Основні чесноти лимонного соку пов'язані з наявністю в ньому дуже великого вмісту вітаміну З, або аскорбінової кислоти. Він необхідний для поліпшення не тільки плинності, але і кров'яного складу в цілому.

  1. Розрідження крові. це одна з головних функцій даного вітаміну. Тому сік з лимона дуже корисний при атеросклерозі.
  2. Зниження рівня холестерину. Вітамін C нормалізує жировий обмін, очищає судини , не дає накопичуватися холестеринових відкладень на стінках артерій.
  3. Зміцнення стінок кровоносних судин. аскорбінова кислота знижує кровоточивість капілярів, робить стінки всіх судин міцними і еластичними.
  4. Зниження артеріального тиску. при гіпертонії лимон дуже корисний.
  5. Боротьба з анемією. аскорбінова кислота допомагає краще засвоювати залізо і сприяє таким чином підвищенню гемоглобіну.
  6. Протидіабетична дія. поліпшення кров'яного складу проявляється і в тому, що лимон знижує рівень цукру, значить він дуже сприятливий для діабетиків.

2. Калиновий

Калиновий сік дійсно розріджує кров і завжди входить до складу зілля народної медицини, що поліпшують роботу кровоносної системи. Калина має кислувато-гіркий смак, тому її змішують з медом або цукром.

  1. Противотромбовое дію. зниження згортання — одне з головних властивостей калини. Підсилює його дію меду.
  2. Антиспазматична властивість. поліпшення кровотоку відбувається через зняття судинних спазмів. Це не тільки знімає підвищений артеріальний тиск, але і покращує кровотік в кінцевому рахунку.
  3. Зниження рівня холестерину. Калина добре очищає кров, знижуючи рівень холестерину і запобігаючи розвитку атеросклерозу судин головного мозку .

3. Журавлинний

журавлинний сік також розріджує кров і відрізняється багатим вітамінно-мінеральним складом. У ньому дуже багато органічних кислот, деякі з яких близькі за своєю структурою до людських гормонів. І перш за все журавлина корисна для кровоносної системи.

  1. Зниження в'язкості крові. органічні кислоти допомагають нормалізувати згортання, забезпечуючи кращий кровотік в організмі.
  2. Боротьба з тромбофлебітом, варикозом і набряками. журавлина корисна при застоях в кровоносній системі. І при її регулярному вживанні знижується набряклість і попереджається поява тромбів у венах. Такі речовини, як антоціаніни, знижують запальні процеси в венах при тромбофлебіті.

4. Томатний

Сік з помідорів корисний, навіть якщо приготований з концентрату. Цей овоч має унікальний склад, що поліпшує кров.

  1. Зміцнення кровоносних судин і розрідження кров'яної субстанції. завдяки вітаміну З, і кальцію, томатний сік сприяє зниженню згортання крові і зміцнює, робить більш пружними і еластичними стінки судин.
  2. Підтримання водного балансу і структури крові. вживання томатного соку не тільки перешкоджає виникненню зневоднення організму, але у робить кров більш текучою.
  3. Підтримка клітинних мембран і участь в синтезі червоних кров'яних тілець. у томаті багато вітаміну В: він бере участь в кровотворенні, покращує стан мембран клітин і допомагає видаляти токсини.
  4. Підтримка гемоглобіну. залізо в томаті добре засвоюється, завдяки наявності також великої кількості вітаміну С.якщо регулярно вживати томатний сік, гемоглобін буде на хорошому рівні.

5. Морквяний

Свіжовичавлений сік з моркви — один з найпотрібніших організму людини будь-якого віку соків. Для кровоносної системи він просто незамінний.

  1. Зниження згортання. структурована вода в складі морквяного соку, мінерали і вітаміни допомагають знизити густоту.
  2. Участь у кровотворенні. морква дуже корисна при анемії: регулярне вживання соку з неї допомагає поліпшити склад крові.
  3. Поліпшення стану судин і серцевого м'яза. сік корисний для додання міцності і еластичності судинах, добре оздоровлює серце.

6. Березовий

Сік з берези збирають ранньою весною, при почався сокоруху в дереві. Зовні він не сильно відрізняється від чистої води, але за своїм мінерально-вітамінним складом просто унікальний, тому дуже корисний для кровоносної системи.

  1. Розрідження крові і лімфи, зняття набряклості. після вживання березового соку протягом тижневого курсу можна помітити помітне зниження набряклості. Відбувається це тому, що завдяки кальцію, деяким органічним кислотам і структурованої воді в своєму складі, цей сік робить кров більш текучої: організму вистачає рідини, і він не зневоднює кровоносну систему.
  2. Зниження рівня холестерину. дубильні речовини в його складі перешкоджають всмоктуванню холестерину. Тим самим сік добре очищає кровоносну систему.

7. Селеровий

Цей сік частіше змішують з овочевими і фруктовими: яблучним, буряковим, морквяним. Так посилюється сприятливий вплив на кров.

  1. Зниження згортання. значний вміст органічного натрію робить кров'яну субстанцію більш рідкою, текучої. Це корисно при атеросклерозі і гіпертонії.
  2. Участь у кровотворенні. залізо, натрій, магній з селери беруть участь в процесі кровотворення, підтримують всю кровоносну систему.

Яких напоїв слід уникати?

Насправді таких напоїв небагато. Та й особливої шкоди більшість з них не принесуть, якщо дозволити собі Періодичне їх вживання.

  1. Сік чорноплідної горобини. він корисний для кровоносної системи: флавонодиди в його складі знижують артеріальний тиск, вітаміни з, РР зміцнюють кровоносні судини. Але великий вміст вітаміну до згущує кров і сприяє утворенню згустків і тромбів.
  2. Банан. правильніше його було б назвати смузі, оскільки в ньому міститься дуже мало рідини, тому напій готують, змішуючи бананове пюре з водою або іншими напоями. Корисний при атеросклерозі і гіпотонії, але протипоказаний при варикозі, інсульті і відразу після інфаркту, тому що сильно підвищує згортання.
  3. Консервовані соки. напої промислового приготування можуть включати цукор, барвники та ароматизатори. Їх дія на організм непередбачувано. Але здоров'я кровоносній системі вони точно не додають.
  4. Соки трав. деревій, спориш, кропива використовуються в медицині для зупинки кровотечі. Тому їх не можна приймати для лікування інших захворювань, якщо вже діагностовано варикоз, тромбоз, інсульт або інфаркт.

Цікаве відео

А зараз пропонуємо вам ознайомитися з відео :

 

Висновок

Більшість свіжих овочевих або фруктових соків покращують склад крові, підвищуючи її плинність і оздоровлюючи. Однак цим засобом потрібно користуватися помірно, щоб організм отримав максимум користі без будь-яких побічних ефектів.