які соки сприяють розрідженню крові людини - 7 найкращих видів
У натуральному харчуванні фруктові, ягідні та овочеві соки займають одне з перших місць.
Величезна кількість мінералів, вітамінів, органічних кислот, цукрів, флавоноїдів, пектину та інших корисних речовин збагачують раціон харчування і роблять його повноцінним.
Також відомо, що багато натуральних соків мають властивість розріджувати кров і знижувати рівень холестерину.
Згідно з дослідженнями, регулярне вживання деяких соків дійсно знижує рівень &171;поганого&187; холестерину в крові.
Але не всі соки однаково корисні. Певні речовини в складі деяких соків, наприклад, вітамін до, здатні кілька згущувати кров.
У цій статті ми розглянемо 7 найбільш корисних соків, що знижують в'язкість крові.
Зміст
Чим небезпечна занадто &171;густа&187; кров?
Всі продукти харчування, потрапляючи в травний тракт, розщеплюються на різні речовини і засвоюються, потрапляючи перш за все в кровоносну систему. Потім по судинах вони надходять абсолютно до всіх органів, живлячи їх, оздоровлюючи і підтримуючи в працездатному стані.
Чим краще кровообіг, тим бадьоріше і здоровіше відчуває себе людина. Кровоносна система справляється добре, якщо кров має нормальну в'язкість. У разі ж, коли вона загусає, то і рух кровотоку сповільнюється .
При порушеному кровотоці всі органи починають відчувати кисневе голодування, поживні речовини теж гірше надходять до пунктів призначення, але зате деякі з них, наприклад, жири і солі, починають відкладатися на внутрішніх стінках судин, звужуючи просвіти кровоносної русла і ще більше сповільнюючи роботу кровотоку. Через холестеринових відкладень стінки артерій стають нееластичними, вони перестають адекватно працювати, регулюючи артеріальний тиск.
Тому кров повинна мати нормальну консистенцію. Це основа нормального функціонування кровоносної і серцево-судинної систем , від яких залежить життєдіяльність абсолютно всіх органів.
Топ 7 соків, що знижують в'язкість
Більшість соків містить в собі саме ті речовини, які сприяють зниженню згортання крові. Їх корисно вживати всім, у кого є схильність до згущення, діагноз атеросклероз або варикоз. Особливо показані такі продукти людям зрілого віку, у яких завжди є схильність до даних захворювань.
1. Лимонний
Основні чесноти лимонного соку пов'язані з наявністю в ньому дуже великого вмісту вітаміну З, або аскорбінової кислоти. Він необхідний для поліпшення не тільки плинності, але і кров'яного складу в цілому.
- Розрідження крові. це одна з головних функцій даного вітаміну. Тому сік з лимона дуже корисний при атеросклерозі.
- Зниження рівня холестерину. Вітамін C нормалізує жировий обмін, очищає судини , не дає накопичуватися холестеринових відкладень на стінках артерій.
- Зміцнення стінок кровоносних судин. аскорбінова кислота знижує кровоточивість капілярів, робить стінки всіх судин міцними і еластичними.
- Зниження артеріального тиску. при гіпертонії лимон дуже корисний.
- Боротьба з анемією. аскорбінова кислота допомагає краще засвоювати залізо і сприяє таким чином підвищенню гемоглобіну.
- Протидіабетична дія. поліпшення кров'яного складу проявляється і в тому, що лимон знижує рівень цукру, значить він дуже сприятливий для діабетиків.
2. Калиновий
Калиновий сік дійсно розріджує кров і завжди входить до складу зілля народної медицини, що поліпшують роботу кровоносної системи. Калина має кислувато-гіркий смак, тому її змішують з медом або цукром.
- Противотромбовое дію. зниження згортання — одне з головних властивостей калини. Підсилює його дію меду.
- Антиспазматична властивість. поліпшення кровотоку відбувається через зняття судинних спазмів. Це не тільки знімає підвищений артеріальний тиск, але і покращує кровотік в кінцевому рахунку.
- Зниження рівня холестерину. Калина добре очищає кров, знижуючи рівень холестерину і запобігаючи розвитку атеросклерозу судин головного мозку .
3. Журавлинний
журавлинний сік також розріджує кров і відрізняється багатим вітамінно-мінеральним складом. У ньому дуже багато органічних кислот, деякі з яких близькі за своєю структурою до людських гормонів. І перш за все журавлина корисна для кровоносної системи.
- Зниження в'язкості крові. органічні кислоти допомагають нормалізувати згортання, забезпечуючи кращий кровотік в організмі.
- Боротьба з тромбофлебітом, варикозом і набряками. журавлина корисна при застоях в кровоносній системі. І при її регулярному вживанні знижується набряклість і попереджається поява тромбів у венах. Такі речовини, як антоціаніни, знижують запальні процеси в венах при тромбофлебіті.
Дивіться також:
4. Томатний
Сік з помідорів корисний, навіть якщо приготований з концентрату. Цей овоч має унікальний склад, що поліпшує кров.
- Зміцнення кровоносних судин і розрідження кров'яної субстанції. завдяки вітаміну З, і кальцію, томатний сік сприяє зниженню згортання крові і зміцнює, робить більш пружними і еластичними стінки судин.
- Підтримання водного балансу і структури крові. вживання томатного соку не тільки перешкоджає виникненню зневоднення організму, але у робить кров більш текучою.
- Підтримка клітинних мембран і участь в синтезі червоних кров'яних тілець. у томаті багато вітаміну В: він бере участь в кровотворенні, покращує стан мембран клітин і допомагає видаляти токсини.
- Підтримка гемоглобіну. залізо в томаті добре засвоюється, завдяки наявності також великої кількості вітаміну С.якщо регулярно вживати томатний сік, гемоглобін буде на хорошому рівні.
5. Морквяний
Свіжовичавлений сік з моркви — один з найпотрібніших організму людини будь-якого віку соків. Для кровоносної системи він просто незамінний.
- Зниження згортання. структурована вода в складі морквяного соку, мінерали і вітаміни допомагають знизити густоту.
- Участь у кровотворенні. морква дуже корисна при анемії: регулярне вживання соку з неї допомагає поліпшити склад крові.
- Поліпшення стану судин і серцевого м'яза. сік корисний для додання міцності і еластичності судинах, добре оздоровлює серце.
6. Березовий
Сік з берези збирають ранньою весною, при почався сокоруху в дереві. Зовні він не сильно відрізняється від чистої води, але за своїм мінерально-вітамінним складом просто унікальний, тому дуже корисний для кровоносної системи.
- Розрідження крові і лімфи, зняття набряклості. після вживання березового соку протягом тижневого курсу можна помітити помітне зниження набряклості. Відбувається це тому, що завдяки кальцію, деяким органічним кислотам і структурованої воді в своєму складі, цей сік робить кров більш текучої: організму вистачає рідини, і він не зневоднює кровоносну систему.
- Зниження рівня холестерину. дубильні речовини в його складі перешкоджають всмоктуванню холестерину. Тим самим сік добре очищає кровоносну систему.
7. Селеровий
Цей сік частіше змішують з овочевими і фруктовими: яблучним, буряковим, морквяним. Так посилюється сприятливий вплив на кров.
- Зниження згортання. значний вміст органічного натрію робить кров'яну субстанцію більш рідкою, текучої. Це корисно при атеросклерозі і гіпертонії.
- Участь у кровотворенні. залізо, натрій, магній з селери беруть участь в процесі кровотворення, підтримують всю кровоносну систему.
Яких напоїв слід уникати?
Насправді таких напоїв небагато. Та й особливої шкоди більшість з них не принесуть, якщо дозволити собі Періодичне їх вживання.
- Сік чорноплідної горобини. він корисний для кровоносної системи: флавонодиди в його складі знижують артеріальний тиск, вітаміни з, РР зміцнюють кровоносні судини. Але великий вміст вітаміну до згущує кров і сприяє утворенню згустків і тромбів.
- Банан. правильніше його було б назвати смузі, оскільки в ньому міститься дуже мало рідини, тому напій готують, змішуючи бананове пюре з водою або іншими напоями. Корисний при атеросклерозі і гіпотонії, але протипоказаний при варикозі, інсульті і відразу після інфаркту, тому що сильно підвищує згортання.
- Консервовані соки. напої промислового приготування можуть включати цукор, барвники та ароматизатори. Їх дія на організм непередбачувано. Але здоров'я кровоносній системі вони точно не додають.
- Соки трав. деревій, спориш, кропива використовуються в медицині для зупинки кровотечі. Тому їх не можна приймати для лікування інших захворювань, якщо вже діагностовано варикоз, тромбоз, інсульт або інфаркт.
Цікаве відео
А зараз пропонуємо вам ознайомитися з відео :
Висновок
Більшість свіжих овочевих або фруктових соків покращують склад крові, підвищуючи її плинність і оздоровлюючи. Однак цим засобом потрібно користуватися помірно, щоб організм отримав максимум користі без будь-яких побічних ефектів.