Що означає синдром & 171; Пивного серця & 187; і як хмільний напій впливає на серцево-судинну систему
Роль серцево-судинної системи у функціонуванні організму неможливо переоцінити. За рахунок її нормальної роботи відбувається насичення органів і тканин киснем і поживними речовинами. Будь-які збої відразу ж експлікуються на загальному стані організму, діяльності його органів і систем.
Серцево-судинна система піддається впливу багатьох факторів.
До них відносяться:
- Екологія;
- Спадковість та генетична схильність;
- Спосіб життя, включаючи раціон, харчування та звички.
Крім усього іншого, діяльність серцево-судинної системи підривається при вживанні алкоголю. Існують, звичайно, напої, помірне вживання яких не тільки не шкодить, але і благотворно позначається на кровотворенні, судинної діяльності і кровотоці. Щодо корисними для серця можна вважати червоне вино і коньяк.
Однак інші напої, включаючи пиво, мають суворо негативний вплив . Саме про пиво ми поговоримо в цій статті.
Зміст
5 фактів про вплив напою на серцево-судинну систему
Існує поширена думка про те, що пиво шкодить організму менше, ніж алкоголь міцних сортів. Фахівці не раз заявляли про помилковість цього твердження. Більш того, часто вживання пива не тільки викликає більше звикання, але і шкодить організму сильніше. Чим же небезпечне пиво для серцево-судинної системи?
Споживання пива надають на організм поступове вплив, що веде до часто непоправних наслідків.
- Збільшує навантаження на серцевий м'яз. при вживанні пива збільшується навантаження на серце. При споживанні 2 л пива обсяг навантаження збільшується приблизно вдвічі, що робить значний вплив на його стан. Основне навантаження лягає на лівий шлуночок, що виконує функції виштовхування крові в аорту.
- Підвищує тиск. постійне навантаження на лівий шлуночок призводить до підвищення артеріального тиску і, як наслідок, до гіпертонії.
- Способстует розвитку атеросклерозу. гіпертонічна хвороба багаторазово збільшує можливість розвитку атеросклерозу судин, що, в свою чергу, загрожує ішемічною хворобою.
- Збільшує ризик інших захворювань. слідом за ішемічною хворобою проявляються стенокардія, серцева недостатність, багаторазово зростає ризик інфаркту міокарда.
- Містить у своєму складі кобальт. небезпека саме пива в основному пов'язана, по-перше, з вмістом в складі кобальту, що руйнує стінки серця, а по-друге, з низьким вмістом алкоголю і, як наслідок, великими обсягами споживання.
Всі описані проблеми з часом призводять до так званого «пивному серцю».
Синдром &171; пивне серце & 187; — що це таке (ФОТО)
Ефект зловживання пивом і напоями на його основі призводить до так званого "Пивному серцю"» під яким розуміється наступна симптоматика і наявність захворювань:
- Спочатку відбувається збільшення розміру серця. стінки товщають, а мітохондрії зменшуються, за рахунок чого відбуваються порушення діяльності центральної нервової системи.
- Розвиток міокардіодистрофії. проявляються симптоми міокардіодистрофії, пов'язані з порушеннями процесів обміну. Порушується процес дихання тканин, відчуваються болі в серці, при незначних фізичних навантаженнях з'являється задишка, підвищується стомлюваність, відчуваються ознаки тахікардії. На даному етапі захворювання ще оборотно. Надалі відбувається атрофія волокон міокарда, лікування для якої в більшості випадків немає. Розвивається серцева недостатність.
- Розвиток алкогольної кардіоміопатії. зміни будови серцевого м'яза, що відбуваються під впливом інтоксикації і присутності кобальту, ведуть до настання алкогольної кардіоміопатії. Хвороба характеризується стрімким розвитком. За 3 тижні зовні здорова людина фактично набуває інвалідність. Симптоматика, крім розладів серцево-судинної системи, проявляється в кашлі, діареї, задухах, болях в животі і легенях. Ця стадія & 8212; кінцева в розвитку патології, викликаної зловживанням пивом. Термін життя таких пацієнтів рідко перевищує 3 роки у зв'язку з підвищеною ймовірністю зупинки серця.
Ознайомтеся з фото серця пивного алкоголіка:
Тепер поговоримо про симптоми хвороби.
Головний симптом: болить у грудях після споживання хмільного напою
Складності цієї хвороби пов'язані також з її низькою діагностичною здатністю. Симптоми дуже схожі на інші серцево-судинні захворювання.
Ключовим фактором до правильного діагнозу є інформування лікаря про тривале зловживання пивом і напоями на його основі.
Як правило, присутні наступні симптоми:
- Збільшення розміру серця у людини, яка п'є пиво
- Наявність серцевої недостатності
- Аритмія.
При яких захворюваннях його не можна пити?
Очевидно, що вживання пива при вже виявлених серцево-судинних захворюваннях, загрожує погіршенням стану, стрибкоподібного підвищення тиску, прогресом наявних хвороб і розвитком нових.
- Аритмія. Так, при аритмії вживання пива, крім критичного навантаження на серцевий м'яз, сприяє погіршенню функціонування центральної нервової системи, викликає непритомний стан, запаморочення, порушення роботи легенів.
- Стенокардія. споживання пива при стенокардії небезпечно нападами і прогресом захворювання, оскільки порушення роботи печінки внаслідок алкогольної інтоксикації перешкоджає виведенню холестеринових бляшок і сприяє розвитку хвороби, що є першопричиною стенокардії, тобто атеросклерозу судин, що виникає через відкладення холестерину на стінках судин.
- Ішемія. при ішемічній хворобі споживання пива багаторазово збільшується ризик серцевих нападів, інфарктів та інсультів.
Вживання алкоголю при виявлених захворюваннях серцево-судинної системи зводять нанівець зусилля по їх лікуванню. Крім цього, не допускається поєднання медичних препаратів з алкоголю, оскільки укупі вони можуть привести до непередбачених наслідків, наприклад, до колапсу при поєднанні алкоголю з ліками, покликаними нормалізувати тиск і діяльність судин.
Дивіться також:
Шкода традиційних закусок
Проблеми від споживання пива пов'язані також з низькоякісної закускою: чіпси, сухарики, інша смажена і жирна їжа. Крім того, що такі продукти викликають ожиріння, також погіршує серцевий ритм, шкода пов'язана з високим вмістом солі , що сприяє зростаючими тиску внаслідок набряклості і підвищення вмісту води в організмі.
Інша небезпека пов'язана з вживанням в якості закуски копчених продуктів. У них часто присутні канцерогени &8212; провокують онкологію речовини. Крім того, зростає навантаження на печінку і нирки, що ще більше ускладнює роботу серця через все зростаючої навантаження на нього.
Чим замінити-5 варіантів
Незважаючи на очевидну шкоду для серця, пов'язаний з вживанням спиртного, існують алкогольні напої, споживання яких в малих дозах швидше йдуть на користь організму.
1. Червоне сухе вино
Користь червоного вина обумовлена благотворним впливом на кровотворення і стану стінок судин за рахунок протидії відкладенню на них холестеринових бляшок і нормалізації кровотоку.
Імпульсом до вивчення впливу вина на серця послужив так званий &171;французький парадокс&187;, що формулюється в низькій смертності французів від серцевих захворювань.
2. Коньяк
Коньяк в невеликих кількостях робить позитивний вплив на судини головного мозку, зміцнює серцевий м'яз і сприяє кращому всмоктуванню корисних речовин з прийнятої їжі.
Користь коньяку для серцево-судинної системи також виражається в м'якій стимуляції нервової системи, загальному заспокоєнні та підвищенні настрою.
Крім того, 50 мл коньяку допомагають впоратися з високим тиском і краще заснути при тривожних станах. Коньяк в невеликих дозах перешкоджає з тромбоутворенням за рахунок очищення судин. Разом з тим фахівці не рекомендують вживати понад 80 мл коньяку протягом одного дня.
3. Зелений чай
За рахунок споживання зеленого чаю знижується тиск, внаслідок чого не відбувається розвитку гіпертонії.
За рахунок очищаючого ефекту чай сприяє видаленню холестеринових бляшок зі стінок судин.
Крім того, зелений чай благотворно впливає на стан стінок судин , робить їх більш еластичними і несприйнятливими до накопичення холестерину &8212; причини атеросклерозу і появи ішемічної хвороби.
4. Горіх
Тепер перейдемо до закусок. Сухарики і чіпси краще замінити на горіхи і сухофрукти. Горіхи мають загальнозміцнюючу ефектом, перешкоджають тромбоутворення. горіхи в цілому сприяють зміцненню серця .
Крім того, краще замінювати жирне м'ясо на жири, що містяться в горіхах, оскільки користі від них більше і вони не відкладаються на стінках судин. Серед найбільш важливих горіхів для серця слід виділити наступні:
- Фундук;
- Лісовий горіх;
- Кешью;
- Мигдаль;
- Фісташки (з низьким вмістом солі);
- Арахіс;
- Бразильський горіх;
- Кедрові;
- Ліщина.
5. Сухофрукти
Позитивний вплив сухофруктів на серце пов'язано з високим збереженням в них корисних речовин.
Свіжі овочі корисні тільки в сезон, в інший час для їх вирощування можуть застосовуватися пестициди, заморожені і Оброблені фрукти втрачають безліч цінних якостей, в той час як висушені фрукти дозволяють організму харчуватися ними протягом усього року.
Відео по темі
А зараз пропонуємо Вам ознайомиться з відео:
Таким чином, пиво &8212; вкрай небезпечний продукт для серцево-судинної системи. Його вживання необхідно сильно обмежити або зовсім виключити.