Чи дійсно яблука підвищують гемоглобін в крові-5 фактів
Яблука — популярний і улюблений багатьма фрукт. Перевагу саме їм багато хто віддає тому, що при величезній різноманітності сортів і смаків, вони всі мають надзвичайно корисні властивості.
Яблука не тільки поживні, але й цілющі. Їх багатий склад добре позначається на діяльності серця і судин, травній системі, обміні речовин, розумової та фізичної активності.
Регулярне вживання яблук також позитивно впливає на склад крові і продуктивність роботи кровоносної системи. Завдяки високому вмісту заліза, ці фрукти також здатні побічно піднімати низький рівень гемоглобіну.
Зміст
Вплив на кров-5 фактів
Дослідження крові літніх людей показують, що при регулярному вживанні яблук протягом півроку її склад стає значно краще в усіх відношеннях. Зменшуються погані показники і збільшуються ті, якими можна характеризувати кров здорової людини. Поліпшення відбувається за 5 основними напрямками:
- Підвищення рівня гемоглобіну. велика кількість заліза допомагає в піднятті гемоглобіну при його низькому рівні. Якщо виникає необхідність зробити рівень гемоглобіну більш високим, потрібно кожен день є сорти, які швидко темніють на зрізі: в них найбільше заліза. Добре запікати яблука, тому що при такому приготуванні вміст заліза анітрохи не зменшується, а з'їсти запеченого продукту можна набагато більше.
- Розрідження крові . яблука, сік з них і яблучний оцет корисні тим, що вони сприяють розрідженню крові. У більш рідкому стані вони не утворює згустків, не закупорюють судини тромбами. Це допомагає уникнути виникнення інсультів та інфарктів.
- Зниження рівня «поганого» холестерину. у яблуках дуже багато пектину, який затримує зайві жири і не дає їм всмоктуватися в кров. Чистка крові від зайвих жирів, що накопичуються на стінках кровоносних судин, попереджає розвиток атеросклерозу і допомагає підтримувати на хорошому рівні артеріальний тиск. Це і профілактика інсульту головного мозку теж.
- Нормалізація рівня цукру в крові. яблука, особливо не дуже солодкі, показані навіть хворим на цукровий діабет, тому що фруктоза, що міститься в продукті в невеликих кількостях, не піднімає рівня цукру в крові.
- Участь у кровотворенні. яблука містять дуже багато мінеральних речовин, які входять до складу крові. Вживаючи їх, можна допомогти кровоносній системі в кровотворної функції.
Вплив на серцево-судинну систему
Кровоносні судини і серце отримують від цього фрукта максимум користі. І солодкі, і кислі яблука сприяють оздоровленню всієї серцево-судинної системи.
- Позитивний вплив на судини . вітамінно-мінеральний склад і органічні кислоти з яблук корисні не тільки для підтримки чистоти судин , але і для зміцнення їх стінок, які стають менш проникними і більш еластичними одночасно.
- Зміцнення серцевого м'яза . велика кількість мінералів і вітамінів живлять серце. Щоб зняти зайве навантаження з цього органу після інфаркту, хворим рекомендують пити свіжовичавлений яблучний сік. Він не навантажує травну систему так, як м'якоть, тобто не дає навантаження і серцю, але зате добре підтримує життєдіяльність серця.
- Підвищення імунітету. яблука підвищують опірність організму до інфекційних захворювань і навантажень. Серце теж стає більш витривалим у тих, хто хоча б кілька місяців регулярно вживає цей фрукт.
- Поліпшення обміну речовин. активізація обсенних процесів позитивно позначається на зайвій вазі. Позбавляючись від зайвих кілограмів, людина знімає навантаження з серцевого м'яза.
- Антиоксидантна дія. корисні речовини з фрукта-кверцетин і вітамін C-нейтралізують вільні радикали і зберігають судини молодими .
Інші корисні властивості
З іншими властивостями яблук можете ознайомитися на фото:
3 лікувальні рецепти
Від ступеня в'язкості крові залежить не тільки загальне самопочуття і наявність небезпечних захворювань окремих органів, а й життя людини. занадто густа кров - це вірний шлях до атеросклерозу, гіпертонії, інсультів та інфарктів. Тому червоні, жовті або зелені яблука перетворюються в справжні ліки, коли мова заходить про їх здатності знижувати в'язкість і зменшувати тромбоутворення. тим більше, що вони можуть цьому сприяти в будь-якому своєму вигляді.
1. Соку
Органічні кислоти, вітаміни та клітковина одночасно допомагають зробити кров'яне середовище чистішим та рідшим. Один із способів отримати з яблука максимум користі-це вживати щодня не менше склянки яблучного соку.
Приготувати його можна з м'якоттю або фільтрованим.
- Сік з м'якоттю. через велику кількість пектинів така форма продукту найкорисніше. Приготувати його найпростіше, пропустивши фрукт через соковижималку і не фільтруючи додатково. Для цього продукт миють, очищають від шкіри, якщо він куплений в магазині і покритий харчовим воском, ріжуть на шматки і вичавлюють в соковижималці. Далі, щоб уникнути подразнення слизової шлунка великою кількістю фруктових кислот, слід розбавити сік водою 1: 1 і випити за 20 хвилин до їди.
- Фільтрований сік. для його отримання можна вчинити Я фруктами так само, як і в попередньому випадку, а потім профільтрувати через кілька шарів марлі. А можна натерти на дрібній тертці і відразу віджати через марлю. Вживати бажано так само. розбавивши чистою питною водою.
2. Яблучний оцет
Яблучний оцет очищає судини і розріджує кров . Оцет отримують з чистого, не розведеного яблучного соку шляхом бродіння. Для лікувальних і оздоровчих цілей потрібно брати тільки оцет домашнього приготування або вибирати в магазині від надійного виробника, який не додає в продукт нічого зайвого: ні барвників, ні консервантів: натуральний оцет в стерильному посуді не вимагає ніяких добавок і добре зберігається у відповідних умовах.
Найкраще приготувати оцет своїми руками.
- На кілограм тертих яблук беруть 50-100 г цукру. Змішують і заливають дуже гарячою водою, але не окропом, і ставлять в темне місце в емальованому посуді на 2 тижні, накривши кришкою. Перемішують масу двічі на день.
- Через два тижні фільтрують через кілька шарів марлі і розливають по банках, не доливаючи до верху, так як бродіння буде продовжуватися. Витримують ще два тижні, знову фільтрують і розливають у пляшки.
Для зниження в'язкості таке зілля додають по 2 столові ложки на склянку води і п'ють вранці натщесерце. Так роблять близько двох місяців, потім перериваються на два тижні і повторюють курс.
3. Смузі з медом
Для зменшення згортання можна комбінувати фрукт або сік з нього з іншими продуктами. мають аналогічні властивості.
Наприклад, на дві порції яблучно-фруктового смузі потрібно :
- Взяти дрібно порізаний великий фрукт, змішати його в блендері з двома столовими ложками будь-яких ягід, крім чорноплідної горобини, додати склянку чистої питної води;
- Після подрібнення розмішати в напої столову ложку меду.
Цей смузі не готують про запас, а роблять безпосередньо перед вживанням. Його можна пити вранці натщесерце за 30 хвилин до сніданку або як перекус протягом дня.
Корисне відео
Радимо ознайомитися з такими відео:
Висновок
Яблуко — один з найбільш благотворно впливають на кровоносну систему продуктів. При регулярному присутності його в раціоні, можна підвищити рівень гемоглобіну, позбутися від зайвого холестерину і запобігти такі небезпечні захворювання, як інсульт головного мозку і інфаркт міокарда.