Які продукти знижують тромбоцити в крові людини-Топ 8

На загальний стан організму вплив роблять здоров'я серцево-судинної і кровоносної систем.

Величезним значенням володіє склад крові, тобто вміст в ній певних речовин. Зокрема, мова йде про тромбоцитах, що відповідають за показники згортання крові.

Відповідно до сучасних досліджень, рівень тромбоцитів в крові можна змінювати за допомогою свого раціону харчування, включаючи і виключаючи з нього певні продукти.

Про їжу, яка знижує вміст тромбоцитів, ми і поговоримо в даній статті.

3 фактори впливу на тромбоцити

На кількість тромбоцитів в крові впливає досить багато факторів:

  1. По-перше, важливо пам'ятати про те, що норма залежить від статі, віку і проходження певних етапів (статеве дозрівання, менструальний цикл, вагітність жінки і т. д.);
  2. По-друге, рівень тромбоцитів багато в чому обумовлений вродженими та генетичними факторами;
  3. По-третє, на тромбоцити можуть впливати різні захворювання, одні з яких ведуть до його надмірного зниження, інші &8212; до неабиякого підвищення значення;

Важливим фактором, що визначає рівень тромбоцитів є харчування: наявність в раціоні речовин, що сприяють загустіння або розрідженню крові.

Надмірно високий рівень тромбоцитів веде до ризику появи тромбів, занадто низький &8212; обумовлює зниження згортання крові.

Чим небезпечний підвищений рівень?

Саме небезпека утворення тромбів обумовлює необхідність знижувати рівень тромбоцитів. В такому випадку важливо не тільки скорегувати харчування, але і звернутися до лікаря за отриманням додаткової медичної допомоги.

Залежно від конкретного захворювання або факторів, що сприяють підвищеному рівню тромбоцитів, лікар призначає відповідне медикаментозне та інше лікування. Він же повинен дати рекомендації про те, які продукти слід додати в раціон, а які &8212; виключити.

Крім того, при плануванні дієти дуже важливо врахувати не тільки індивідуальну непереносимість окремих груп продуктів, але і інші потреби організму.

Необхідно спланувати час прийому їжі і розподіл між прийомами їжі білків, жирів і вуглеводів.

Необхідно також враховувати фактор сезонності, забезпечивши захищеність від овочів і фруктів, вирощених з використанням нітратів та інших речовин, що роблять негативний, не до кінця вивчений і небезпечний вплив на людський організм.

8 продуктів для їх зниження

Продукти, що зменшують кількість тромбоцитів, включають наступне.

  1. Часник. часник рекомендується вживати в сирому вигляді. Крім зниження кількості тромбоцитів, часник здатний очистити судини , підвищити імунітет, убезпечити від простудних вірусів, спалахів інфекцій. При цьому важливо враховувати той факт, що надмірне споживання сирого часнику завдає шкоди слизової шлунка.
  2. Женьшень. крім перешкоджання утворенню тромбів, споживання женьшеню знижує потребу в сні, що загрожує безсонням. У зв'язку з цим женьшень рекомендується споживати в невеликих дозах.
  3. Гранат. незважаючи на високий вміст заліза , що входять до складу поліфеноли перешкоджають згущенню крові .
  4. Морепродукти, риба. ненасичені жирні кислоти, що містяться в рибі та морепродуктах, крім загальнозміцнюючий вплив на серцево-судинну систему , перешкоджають утворенню тромбів. Перевагу варто віддавати диким лососевим, трісці, пікші, минтаю, тунцям, омулю, нельмі, пеляді, осетровим, рідше &8212; короповим, лящам, судаку і минтаю. Молюски також містять велику кількість йоду, незамінного при захворюваннях щитовидної залози і нервової системи.
  5. Червоне сухе вино. за рахунок помірного споживання натурального червоного сухого вина в організмі відбуваються наступні благотворні процеси: контроль вмісту тромбоцитів; Стимуляція кровотоку; підвищення в крові гемоглобіну &8212; ключового елемента для насичення органів і тканин киснем.
  6. Огірки. зменшення рівня тромбоцитів в крові обумовлена наявністю саліцилату, нормалізує цей рівень.
  7. Кориця. Спеція дуже ефективно протидіє тромбоутворенню.
  8. Чорна натуральна кава. в день рекомендується споживати не більше 3 чашок натуральної кави, причому через специфічну здатність кофеїну розподілятися по всьому об'єму напою зі збільшенням власної концентрації присутності, фахівці рекомендують віддавати перевагу еспресо або рістретто.

До планування власного раціону необхідно підійти з усією серйозністю і відповідальністю.

  • По-перше , для кращого засвоєння поживних речовин з їжі необхідно забезпечити її прийом в один і той же час щодня.
  • По-друге , важливо наситити раціон продуктами, що знижують кількість тромбоцитів.
  • По-третє , важливо виключити продукти, що сприяють підвищенню вмісту тромбоцитів.
  • По-четверте , важливо забезпечити споживання речовин, що сприяють кращому засвоєнню вітамінів, мінералів і мікроелементів.

Чого слід уникати?

У той же час доведеться відмовитися від деяких груп продуктів, що піднімають тромбоцити. До них, перш за все, відносяться ті, які містять рясне кількість заліза та інші специфічні речовини, що сприяють загустіння крові. виключити або обмежити споживання рекомендується щодо наступних продуктів:

  1. Печінка (тріски, куряча, свиняча, яловича, індича і т. д.);
  2. Грец;
  3. Молоко та молочні продукти;
  4. Ягоди (агрус, чорна смородина, шовковиця) ;
  5. Деякі екзотичні фрукти (манго, папайя, рамбуттан, пітахайя) ;
  6. Інші продукти з високим вмістом заліза.

Крім правильно підібраного раціону, здорове збалансоване харчування неможливо без споживання достатньої кількості чистої питної води. Рекомендації споживання варіюються в діапазоні від 1 до 2 літрів щодня в залежності від індивідуальних особливостей організму.

Крім того, важливо змінити свій спосіб життя в цілому:

  • Відмова від шкідливих звичок (куріння, надмірне споживання алкоголю, переїдання) ;
  • Наявність помірної фізичної та розумової активності і постійного розвитку;
  • Перевагу для проживання територіям зі сприятливими екологічним станом;
  • Відмова від стресу .

Корисне відео

Пропонуємо ознайомитися з таким відео:

 

Висновок

Тільки комплексний підхід, дотримання наведених в статті правил харчування і зміна способу життя здатні нормалізувати склад крові, в тому числі і рівень тромбоцитів, а також привести в порядок загальне фізичне та емоційне здоров'я, забезпечити довге життя і активне довголіття.