поради про те, як знизити білок в крові при його підвищеному рівні
Під здоров'ям серцево-судинної системи мається на увазі не тільки здоров'я серця і його здатність здійснювати свої функції за участю артерій, капілярів та інших органів кровотоку.
Здоров'я серцево-судинної системи значить також здатність крові коректно і ефективно виконувати свої функції. Для цього необхідно, щоб кров містила в своєму складі всі необхідні речовини в потрібних обсягах.
Можливість, безпека і коректність виконання функцій крові безпосередньо залежать від рівня вмісту різних типів білків в її складі. Їх надлишок веде до неможливості виконання певних функцій в повному обсязі, що загрожує негативними наслідками.
Згідно з дослідженнями , щоденний раціон людини відчутно впливає на концентрацію різних видів білка в крові.
У цій статті ми розглянемо, які дії можна зробити в домашніх умовах, щоб знизити загальний білок в крові. В першу чергу ми звернемо увагу на спеціальну дієту і зміна способу життя.
Нагадаємо, в минулій статті ми розглянули 3 методи підвищення білка в крові .
Зміст
Функції білка в плазмі крові
У крові містяться різні типи білка:
- Альбумін - зв'язуюча функція;
- Фібриноген - бере участь у згортанні крові, утворенні згустків;
- Глобулін - багатофункціональний білок, одне з призначень якого також полягає у виконанні зв'язує функції.
Рівень різних білків залежить від багатьох факторів. З одного боку, значущий вплив роблять такі фактори, як спадковість, генетична обумовленість, наявність певних захворювань, в числі яких і хронічні, що впливають на генерацію і видалення білків.
З іншого боку, на їх рівні і співвідношення впливає харчування, спосіб життя, екологія, наявність або відсутність шкідливих звичок і т. д.
Яка норма?
Норма білків експлікується по-різному.
За видами білкової фракції котирується наступна класифікація:
білок, всього (г / л): | альбумін( г / л): | Фібриногени( г / л): | глобулін: |
від 64 до 84; | від 35 до 55; | від 2 до 4; | експліціруется при необхідності і по фракціях. |
Також існує таблиця значень вмісту білка за віком:
діти до місяця (г / л): | діти до року (г / л): | діти до 5 років (г / л): | 5-20 років (г / л): | Старше 20 років (г / л): |
від 48 до 73; | від 47 до 72; | від 31 до 75; | від 58 до 76; | від 65 до 85. |
Варто звернути увагу, що значення будуть відрізнятися для жінок в період вагітності, лактації, менструації. При цих процесах вкрай необхідно контролювати рівні наявності різних речовин в крові, оскільки інакше може скластися ситуація, потенційно небезпечна для життя матері, плоду або дитини.
Чому його рівень може бути підвищений?
Причин підвищеного вмісту білка в крові може бути кілька.
Критично високий рівень можуть провокувати:
- Аутоімунні захворювання;
- Хронічні запальні процеси;
- Гострі інфекції;
- Онкологія.
Відносно високий рівень провокують:
- Інфекційні захворювання кишечника;
- Харчові та не харчові отруєння;
- Кровотечі, перенесені хірургічні втручання;
- Передозування лікарських препаратів.
Варто відзначити, що найчастіше в інтернеті або інших неперевірених джерелах пишуть про користь білкової дієти . Описується, що споживання білка у великих кількостях і знижене споживання жиро-вуглеводної їжі сприятливо впливає на організм, веде до позбавлення від зайвої ваги і т. д.
Насправді ж надлишок білка в їжі порушує роботу багатьох систем, до того ж не зовсім раціонально витрачається організмом і засвоюється не в повній мірі. Крім усього іншого, це порушує загальний склад крові .
8 продуктів для його зниження
До продуктів, споживання яких сприяє зниженню білка в крові, відносяться наступні:
- Овочі (не коренеплоди): томати, буряк, морква, селера, перець, баклажани, кабачки;
- Бобові та крупи: гречана крупа, рис, квасоля, Квасоля, горох, сочевиця;
- Риба: найбільш корисні лососеві, осетрові, сигові, пелядь, нельма, омуль, окунь морський, тріска, пікша;
- Птах (при гострій необхідності в якості заміни м'яса);
- Водорості та інші морські рослини;
- Фрукти: сезонні фрукти, серед яких яблука, сливи, персики, абрикоси, манго, маракуйя, ківі, алича;
- Ягоди: малина, смородина, вишня, агрус, шовковиця, лохина, чорниця, ожина, полуниця;
- Зелень і салати: кенза, Ромен, петрушка, кріп і т. д.
Інші перевірені методи
Крім дієти, існують і інші способи коригування вмісту білка.
Народні засоби
В якості народних засобів для зменшення концентрації білка в крові можуть бути застосовані наступні:
- Споживання морсу з журавлини (також підійде брусниця, вишня, Червона смородина);
- Споживання настоїв з березових бруньок, петрушки, кукурудзяного качана;
- Споживання відварів ялиці, гарбузового насіння;
- Споживання продуктів бджільництва.
Медикаментозне лікування
В якості методів медикаментозного впливу застосовують наступні фармацевтичні препарати:
- Призначені для зниження артеріального тиску;
- Інгібітори в загальному вигляді;
- Імунодепресанти;
- Препарати для корекції рівня цукру (при діабетах).
Цікаве відео
А зараз пропонуємо Вам ознайомиться з відео:
Висновок
Таким чином, слід констатувати наступне:
- Від виконання функцій серцево-судинної системи багато в чому залежать загальний стан і здоров'я організму;
- Крім здоров'я серця і судин , велике значення рівня і співвідношення речовин в крові;
- На наявність і рівень певних речовин впливає як спадковість, так і антропогенно-обумовлені фактори, серед яких харчування, спосіб життя, наявність / відсутність шкідливих звичок;
- Для поліпшення загальної картини крові обов'язково варто організувати режим харчування і включити в раціон ті продукти, завдяки споживанню яких потрібні показники знижуються або збільшуються;
- Крім насичення раціону & 171; функціональними & 187; продуктами, слід також виключити з нього їжу, що приносить шкоду: як об'єктивно шкідливу (фаст-фуд, джанк-фуд), так і ту, споживання якої веде до небажаної динаміці рівня різних речовин в крові;
- Підтримувати лікування, згідно з рекомендаціями лікаря, можна як за допомогою застосування методів і засобів народної медицини, так і за допомогою застосування медикаментозного лікування.
Слід також зазначити, що для досягнення здоров'я і збереження позитивної динаміки відновлення здоров'я серцево-судинної і кровоносної систем, обов'язково виконання певних умов, серед яких особливо значущими є наступні:
- Відмова від шкідливих звичок;
- Можливе споживання обмежених дозувань червоного сухого вина і коньяку переважно в лікувальних цілях (фахівці говорять про користь в загальному вигляді при споживанні 175 мл вина або 35 мл коньяку, оскільки це сприяє профілактиці атеросклерозу судин, покращує якість кровотворення, покращує кровотік і володіє в цілому сприятливим впливом на серце і взаємопов'язані системи);
- Заняття спортом (на аматорському рівні та за відповідних погодних умов &8212; на свіжому повітрі);
- Відмова від стресу і постійних переживань;
- Поліпшення якості сну;
- Поліпшення екологічних умов проживання.