поради про те, як знизити білок в крові при його підвищеному рівні

Під здоров'ям серцево-судинної системи мається на увазі не тільки здоров'я серця і його здатність здійснювати свої функції за участю артерій, капілярів та інших органів кровотоку.

Здоров'я серцево-судинної системи значить також здатність крові коректно і ефективно виконувати свої функції. Для цього необхідно, щоб кров містила в своєму складі всі необхідні речовини в потрібних обсягах.

Можливість, безпека і коректність виконання функцій крові безпосередньо залежать від рівня вмісту різних типів білків в її складі. Їх надлишок веде до неможливості виконання певних функцій в повному обсязі, що загрожує негативними наслідками.

Згідно з дослідженнями , щоденний раціон людини відчутно впливає на концентрацію різних видів білка в крові.

У цій статті ми розглянемо, які дії можна зробити в домашніх умовах, щоб знизити загальний білок в крові. В першу чергу ми звернемо увагу на спеціальну дієту і зміна способу життя.

Нагадаємо, в минулій статті ми розглянули 3 методи підвищення білка в крові .

Функції білка в плазмі крові

У крові містяться різні типи білка:

  1. Альбумін - зв'язуюча функція;
  2. Фібриноген - бере участь у згортанні крові, утворенні згустків;
  3. Глобулін - багатофункціональний білок, одне з призначень якого також полягає у виконанні зв'язує функції.

Рівень різних білків залежить від багатьох факторів. З одного боку, значущий вплив роблять такі фактори, як спадковість, генетична обумовленість, наявність певних захворювань, в числі яких і хронічні, що впливають на генерацію і видалення білків.

З іншого боку, на їх рівні і співвідношення впливає харчування, спосіб життя, екологія, наявність або відсутність шкідливих звичок і т. д.

Яка норма?

Норма білків експлікується по-різному.

За видами білкової фракції котирується наступна класифікація:

білок, всього (г / л): альбумін( г / л): Фібриногени( г / л): глобулін:
від 64 до 84; від 35 до 55; від 2 до 4; експліціруется при необхідності і по фракціях.

Також існує таблиця значень вмісту білка за віком:

діти до місяця (г / л): діти до року (г / л): діти до 5 років (г / л): 5-20 років (г / л): Старше 20 років (г / л):
від 48 до 73; від 47 до 72; від 31 до 75; від 58 до 76; від 65 до 85.

Варто звернути увагу, що значення будуть відрізнятися для жінок в період вагітності, лактації, менструації. При цих процесах вкрай необхідно контролювати рівні наявності різних речовин в крові, оскільки інакше може скластися ситуація, потенційно небезпечна для життя матері, плоду або дитини.

Чому його рівень може бути підвищений?

Причин підвищеного вмісту білка в крові може бути кілька.

Критично високий рівень можуть провокувати:

  1. Аутоімунні захворювання;
  2. Хронічні запальні процеси;
  3. Гострі інфекції;
  4. Онкологія.

Відносно високий рівень провокують:

  1. Інфекційні захворювання кишечника;
  2. Харчові та не харчові отруєння;
  3. Кровотечі, перенесені хірургічні втручання;
  4. Передозування лікарських препаратів.
також часта причина підвищеного білка в крові – білкова незбалансована дієта.

Варто відзначити, що найчастіше в інтернеті або інших неперевірених джерелах пишуть про користь білкової дієти . Описується, що споживання білка у великих кількостях і знижене споживання жиро-вуглеводної їжі сприятливо впливає на організм, веде до позбавлення від зайвої ваги і т. д.

Насправді ж надлишок білка в їжі порушує роботу багатьох систем, до того ж не зовсім раціонально витрачається організмом і засвоюється не в повній мірі. Крім усього іншого, це порушує загальний склад крові .

8 продуктів для його зниження

До продуктів, споживання яких сприяє зниженню білка в крові, відносяться наступні:

  1. Овочі (не коренеплоди): томати, буряк, морква, селера, перець, баклажани, кабачки;
  2. Бобові та крупи: гречана крупа, рис, квасоля, Квасоля, горох, сочевиця;
  3. Риба: найбільш корисні лососеві, осетрові, сигові, пелядь, нельма, омуль, окунь морський, тріска, пікша;
  4. Птах (при гострій необхідності в якості заміни м'яса);
  5. Водорості та інші морські рослини;
  6. Фрукти: сезонні фрукти, серед яких яблука, сливи, персики, абрикоси, манго, маракуйя, ківі, алича;
  7. Ягоди: малина, смородина, вишня, агрус, шовковиця, лохина, чорниця, ожина, полуниця;
  8. Зелень і салати: кенза, Ромен, петрушка, кріп і т. д.

Інші перевірені методи

Крім дієти, існують і інші способи коригування вмісту білка.

Народні засоби

В якості народних засобів для зменшення концентрації білка в крові можуть бути застосовані наступні:

  1. Споживання морсу з журавлини (також підійде брусниця, вишня, Червона смородина);
  2. Споживання настоїв з березових бруньок, петрушки, кукурудзяного качана;
  3. Споживання відварів ялиці, гарбузового насіння;
  4. Споживання продуктів бджільництва.
при бажанні коригувати загальну картину крові за допомогою застосування засобів народної медицини, важливо не тільки врахувати всі можливі індивідуальні особливості і непереносимості організму, але і звернутися за консультацією до спостерігає вас лікаря-терапевта або лікаря-дієтолога.

Медикаментозне лікування

В якості методів медикаментозного впливу застосовують наступні фармацевтичні препарати:

  1. Призначені для зниження артеріального тиску;
  2. Інгібітори в загальному вигляді;
  3. Імунодепресанти;
  4. Препарати для корекції рівня цукру (при діабетах).
вибором лікарських форм в кожному конкретному випадку повинен займатися виключно лікар з урахуванням індивідуальних потреб і особливостей організму пацієнта, а також характеру кожного випадку окремо.

 

Цікаве відео

А зараз пропонуємо Вам ознайомиться з відео:

Висновок

Таким чином, слід констатувати наступне:

  1. Від виконання функцій серцево-судинної системи багато в чому залежать загальний стан і здоров'я організму;
  2. Крім здоров'я серця і судин , велике значення рівня і співвідношення речовин в крові;
  3. На наявність і рівень певних речовин впливає як спадковість, так і антропогенно-обумовлені фактори, серед яких харчування, спосіб життя, наявність / відсутність шкідливих звичок;
  4. Для поліпшення загальної картини крові обов'язково варто організувати режим харчування і включити в раціон ті продукти, завдяки споживанню яких потрібні показники знижуються або збільшуються;
  5. Крім насичення раціону & 171; функціональними & 187; продуктами, слід також виключити з нього їжу, що приносить шкоду: як об'єктивно шкідливу (фаст-фуд, джанк-фуд), так і ту, споживання якої веде до небажаної динаміці рівня різних речовин в крові;
  6. Підтримувати лікування, згідно з рекомендаціями лікаря, можна як за допомогою застосування методів і засобів народної медицини, так і за допомогою застосування медикаментозного лікування.

Слід також зазначити, що для досягнення здоров'я і збереження позитивної динаміки відновлення здоров'я серцево-судинної і кровоносної систем, обов'язково виконання певних умов, серед яких особливо значущими є наступні:

  1. Відмова від шкідливих звичок;
  2. Можливе споживання обмежених дозувань червоного сухого вина і коньяку переважно в лікувальних цілях (фахівці говорять про користь в загальному вигляді при споживанні 175 мл вина або 35 мл коньяку, оскільки це сприяє профілактиці атеросклерозу судин, покращує якість кровотворення, покращує кровотік і володіє в цілому сприятливим впливом на серце і взаємопов'язані системи);
  3. Заняття спортом (на аматорському рівні та за відповідних погодних умов &8212; на свіжому повітрі);
  4. Відмова від стресу і постійних переживань;
  5. Поліпшення якості сну;
  6. Поліпшення екологічних умов проживання.