Як вживати шипшина для підвищення рівня гемоглобіну - 3 головних способу

Від здоров'я серцево-судинної системи залежить життєдіяльність організму в цілому. Крім необхідності турботи про серце, важливо також приділяти увагу здоров'ю судин і пильно стежити за станом крові.

Особливу увагу необхідно звернути на рівень гемоглобіну. Від його вмісту в крові залежить здатність кровообігу доставляти до органів кисень.

Низький рівень веде до анемії &8212; станом, що сигналізує або про наявність захворювання, або про неправильний спосіб життя, в тому числі неправильному харчуванні, наявності шкідливих звичок, недостатності перебування на відкритому повітрі, в лісах з чистим повітрям і т. д.

Діагностування анемії &8212; привід до обов'язкового відвідування терапевта і, швидше за все, лікаря-гематолога. Лікування або профілактику можна і потрібно підтримувати здоровим способом життя: відмовою від шкідливих звичок і споживанням в їжу достатньої кількість води, вітамінів, амінокислот, білків, жирів і вуглеводів, а також інших необхідних організму поживних речовин.

Крім того, рівень гемоглобіну доцільно підтримувати традиційними настоями з шипшини. Про користь шипшини відомо з давніх-давен. Різні рецепти народної медицини наказують заварювати шипшина при захворюваннях, хворобах дихальних шляхів і хворобах серця, для підняття рівня гемоглобіну. Використовуючи його якості по відновленню і зміцненню імунної системи і поповнення нестачі заліза, люди до сих пір борються з нездужанням, застудою і недокрів'ям (анемією, викликаної низьким рівнем гемоглобіну) за допомогою відвару з його плодів.

Вплив ягоди на рівень гемоглобіну

Курс щоденного прийому настою шипшини здатний піднімати рівень гемоглобіну в крові, компенсуючи нестачу заліза в організмі .

З огляду на природний підхід до заповнення нестачі як хворобливого стану, прийом шипшини не веде до надмірного підвищення рівня гемоглобіну, тому він безпечний для прийому навіть при високому рівні гемоглобіну. Проте важливо, як і у всьому, знати міру.

Крім нормалізації рівня вмісту гемоглобіну в крові, настої, сиропи і відвари шипшини мають загальнозміцнюючу впливом на організм в цілому і на кровоносну і серцево-судинну систему зокрема. Вони довели свою ефективність у таких компонентах, як:

  1. Нормалізація рівня тиску & 8212; відвар шипшини коригує як знижений, так і підвищений тиск;
  2. Зміцнення стінок судин & 8212; і разом з тим перешкода відкладенню холестеринових бляшок;
  3. Перешкода тромбоутворення & 8212; за рахунок розрідження крові , що досягається поєднанням лимонної, яблучної та аскорбінової кислоти;
  4. Поліпшення кровотоку і підвищення якості процесу кровотворення & 8212; за рахунок підтримки серцевого м'яза, обумовленої наявністю магнію і заліза;
  5. Перешкода розвитку діабету.

3 способи споживання

Способів вживання шипшини існує досить багато. Серед усіх слід звернути увагу, перш за все, на відвари, сиропи і чаї.

1. Відвар

Відвар &8212; один з найпростіших способів вживання шипшини. Використовують не тільки цілі ягоди, але і сухі оболонки без насіння &8212; смак вони дають більш насичений.

настій не кип'ятять, обмежуючись водяною банею.

  1. На столову ложку сухих плодів беруть 2 склянки води.
  2. Суміш поміщається під кришку і підігрівається протягом 15 хвилин, після чого напій проціджують за допомогою марлі.

Щоб поліпшити смак, традиційно напій присмачують медом або тростинним цукром.

П'ють вийшов відвар двічі на день, по 30 мл, за півгодини до прийому їжі.

2. Сироп

Сироп з шипшини підходить як для дітей, так і для дорослих. Він продається в аптеках і коштує порівняно недорого, але набагато цікавіше і корисніше буде зробити його самому, заздалегідь озброївшись банками для його фасування.

Приготувати вдома його можна наступним чином:

  1. Для його приготування використовують або свіжі, або сухі плоди;
  2. Кілограм ягід шипшини промивають, чистять і пропускають через блендер або м'ясорубку;
  3. Їх кип'ятять у 1,2 літрі води протягом чверті години;
  4. Окремо готується сироп з кілограма цукру;
  5. До шипшини підливається цукровий сироп і кип'ятиться протягом півгодини;
  6. Сироп розливається по банках, охолоджується і зберігається в захищеному від сонячних променів місці.

3. Чай

Крім того, сухі плоди можна додавати до традиційного чаю.

Правда, засушені плоди шипшини в такому випадку дадуть свій ефект не відразу, а через 1-2 години після настоювання , тому краще засипати побільше заварки і влаштовувати тривале чаювання, або ж заздалегідь готувати напій.

Такий чай також рекомендують брати з собою, просто додавши до чаю в термосі кілька свіжих або заготовлених ягід шипшини.

Протипоказання та обмеження

Про прийняте рішення почати курс споживання лікувальних напоїв з шипшини рекомендується проконсультуватися з лікарем, щоб спробувати визначити можливу індивідуальну неприйнятність такого лікування.

слід зауважити, що основними протипоказаннями до вживання шипшини вважаються хвороби шлунково-кишкового тракту і порушення кровотоку. Крім того, з обережністю рекомендується приймати напої і сиропи з шипшини людям зі схильністю до алергії.

Шипшина можна приймати і під час вагітності за умови слабкої концентрації його в готовому напої, оскільки можливе спровоковане шипшиною підвищення тонусу може виявитися небезпечним з настанням 3 триместру вагітності.

Цікаве відео

А зараз пропонуємо Вам ознайомиться з відео:

 

Висновок

Таким чином, вживання відварів і сиропів з шипшини, а також заварювання його з чаєм веде до комплексного зміцнення організму, підтримання працездатності імунної, серцево-судинної і кровоносної систем, Поліпшення якості крові і нормалізації рівня вмісту гемоглобіну.