Чи може червоне вино підвищити гемоглобін у крові — наукові факти

Здоров'я і коректна робота серцево-судинної і кровоносної систем &8212; ключова умова нормального функціонування всього організму в цілому, оскільки їх функції полягають в доставці в складі крові поживних речовин і кисню в усі органи, тканини і системи організм.

Здатність кровоносної системи живити організм киснем діагностується відповідно до рівня гемоглобіну в крові. Недолік гемоглобіну називається&171; недокрів'ям &187; & 8212; станом, що сигналізує або про серйозне захворювання, або про неправильний спосіб життя, включає в себе такі фактори, як:

  • Незбалансоване харчування;
  • Недостатня кількість споживання води;
  • Наявність стресу та шкідливих звичок.

Істотне значення відіграють також фактори спадковості і генетики.

Разом з тим широке поширення отримали дослідження , згідно з якими жителі Франції, Іспанії, Португалії, Італії, Греції менше інших страждають від проблем з серцево-судинної і кровоносної системи. Згідно усталеному припущенню, підтримці здоров'я серця, судин і крові сприяє дієта, що включає в себе споживання червоного вина.

Інші ж дослідження вказують, що вживання алкоголю пов'язане зі зниженням рівня гемоглобіну в крові, що може сприяти розвитку деяких серйозних захворювань.

У цій статті ми обговоримо вплив вина на серцево-судинну і кровоносну системи в цілому, а також на рівень гемоглобіну зокрема.

Вплив на кровоносну систему

Споживання вина, дійсно, впливає на стан серця , судин, кровотоку і процес кровотворення.

Важливо, однак, дотримуватися певних умов:

  1. Віддавати перевагу червоному сухому вину;
  2. Споживати відповідально & 8212; тобто відповідно до приписів фахівців і в встановлених нормах;
  3. Вибирати якісний продукт.

Бажано також проконсультуватися з лікарем-терапевтом, а крім того, врахувати фактор ферментації, що дозволяє організму виводити і переробляти алкоголь.

Червоне сухе вино в малих кількостях робить благотворний вплив на всю серцево-судинну і кровоносну системи. Зокрема за рахунок систематичного споживання склянки червоного сухого вина в організмі відбуваються позитивні зміни.

Так, вчені говорять про наступні сприятливі наслідки споживання:

  1. Підвищення рівня гемоглобіну;
  2. Покращення кровотворення;
  3. Стимуляція кровотоку;
  4. Перешкода розвитку атеросклерозу;
  5. Розрідження крові .

Підняття рівня гемоглобіну обумовлено вмістом в червоному сухому вині певного набору мікроелементів і поживних речовин, що беруть участь в синтезі еритроцитів, до складу яких якраз входить і гемоглобін. Натуральний характер впливу обумовлює не тільки можливість підвищення гемоглобіну при його низькому рівні в крові, але і нормалізацію його рівня в разі, якщо він підвищений.

Інші корисні властивості

З іншими фактами про користь червоного вина ознайомтеся на інфографіці:

 

 

Якому сорту віддати перевагу?

Що стосується інших вин, то при їх споживанні важливо розуміти наступне.

  1. Червоне сухе вино є найбільш переважним серед усіх сортів. Якщо ви не можете пити сухе вино, віддайте перевагу напівсухому або напівсолодкому.
  2. B ялиновий сорт  надає на організм відмінне від червоного вплив. Воно практично не впливає на вироблення еритроцитів, зате позитивно позначається на травній системі.
  3. Солодкі сорти за рахунок вмісту великої кількості цукру не втрачають своєї користі для кровотворення, але вона багато в чому девальвується за рахунок негативних процесів, обумовлених впливом цукру.
  4. Кагор, однак, вважається одним з корисних напоїв для відновлення і підтримки рівня гемоглобіну на достатньому для здорового життя рівні. Лікарі нерідко прописують 3-4 столові ложки кагору тим, у кого рівень гемоглобіну знаходиться на критично низькій позначці. Саме ложками, а не келихами лікарі наказують приймати цей традиційний церковний напій.

Крім сприятливого впливу на рівень гемоглобіну, кагор володіє і іншими корисними для організму впливами. Серед них особливо згадки заслуговують наступні:

  1. Надання загальнозміцнюючого ефекту;
  2. Профілактика простудних захворювань;
  3. Стимуляція імунної та травних систем.
до споживання кагору, як і до споживання вина, слід підходити відповідально, оскільки вміст великої кількості цукру здатне привести до додаткових проблем. Крім того, кагор містить речовини, здатні спровокувати головні болі. З цієї причини не рекомендується приймати кагор на ніч.

 

Правила споживання і денна норма

Необхідно відзначити, що для країн, які споживають червоне сухе вино на щоденній основі, характерна особлива сформована культура споживання, яка включає в себе:

  • Обмежене споживання;
  • Поєднання вина з корисною їжею;
  • Споживання вина в спокійному настрої і в приємній компанії.

Ці правила застосовуються і до споживання вина в лікувальних цілях. Для підняття рівня гемоглобіну і утримання його на прийнятному рівні достатньо 1 склянки (175 мл) на день . При застіллях норму можна збільшити до 2-3 келихів (350 &8212; 475 мл).

Особливості прийому при вагітності

Принадність червоного сухого вина ще й у тому, що його споживання не протипоказане при вагітності.

Лікарі допускають споживання протягом усього періоду вагітності до келиха вина в день (краще &8212; до 100 мл і не щодня).

Його рекомендується розбавляти прохолодною водою і приймати маленькими порціями. Так воно буде краще і м'якше засвоюватися організмом.

при вагітності консультація з лікарем з приводу допустимості споживання вина, в тому числі для підняття рівня гемоглобіну, &8212; обов'язкова умова!

 

Що ще потрібно включити в раціон?

Для підняття і підтримки рівня гемоглобіну раціон повинен містити певні групи продуктів, користь від яких не обмежується виключно корекцією рівня гемоглобіну, але веде і до інших позитивних змін в організмі. Серед продуктів варто віддавати перевагу:

  1. Свіжі сезонні фрукти &8212; особливо, гранат, оскільки гранат & 8212; рекордсмен за кількістю корисних для серця і кровоносної системи речовин, також корисні банани , цитрусові, ананаси, персики, абрикоси червоний виноград, яблука , сливи і т. д.;
  2. Ягодам : брусниці, журавлині, чорноплідної горобини (черноплодка), смородині, чорниці, лохини і полуниці ;
  3. Свіжої зелені &8212; салат, коріандр, петрушка;
  4. Овочам & 8212; в першу чергу, це стосується буряка , оскільки, згідно з даними досліджень, дія бурякового соку на серцево-судинну і кровоносну системи можна порівняти і перевершує принцип дії провідних медичних розробок;
  5. Червоному нежирному м'ясу;
  6. Рибі & 8212; в першу чергу, перевагу слід віддавати диким лососевим (нерка, кета, горбуша, кижуч, чавича), хоча і сьомга, і форель також, безумовно, надають сприятливий вплив на серце і рівень гемоглобіну, як і ікра;
  7. Сиру і нежирного молока (дорослим рекомендується вибирати молочні продукти зі зниженим вмістом лактози, адже з віком організм втрачає здатність переробляти молочний цукор);
  8. Горіхам &8212; джерело вітамінів, секретів, розуму, здоров'я, довголіття і сили для серця, судин, імунної, статевої систем і всього організму;
  9. Сухофрукти &8212; в не сезон сухофрукти набагато корисніше своїх побратимів, вирощених із застосуванням хімічного впливу.

Інші важливі рекомендації

Таким чином, хоча алкоголь вважається в цілому шкідливим для організму речовиною, споживання його в формі хорошого вина або кагору в малих дозах здатне надавати комплексний вплив на організм. Для підняття рівня гемоглобіну в цілому необхідно зробити і інші заходи, серед яких, в першу чергу, наступні:

  1. Відмовитися від шкідливих звичок;
  2. Займатися фізичною активністю на свіжому повітрі (при відповідних погодних і температурних умовах);
  3. Постаратися максимально можливо поліпшити географію проживання, віддавши перевагу зеленим районам з хорошою екологічною ситуацією;
  4. Регулярно відвідувати лікаря для виявлення потенційних ризиків на ранніх стадіях;
  5. Максимально відмовитися від стрес і сконцентруватися на позитивних можливостях Поліпшення власної життєвої ситуації;
  6. Споживати достатню кількість води в день;
  7. Віддавати перевагу правильному харчуванню.

Відео по темі

Радимо подивитися такі відео:

 

Висновок

При формуванні свого раціону, природно, необхідно врахувати індивідуальні особливості і першочергові потреби організму, а також наявність індивідуальної непереносимості окремих продуктів або груп продуктів і т. д.

Так, саме комплексний підхід до вирішення проблеми низького рівня гемоглобіну здатний не тільки піднімати його рівень, але і нормалізувати роботу всіх систем організму в цілому.