Як варити буряк

Як ви думаєте, ваші знання про те, як варити буряк досить повні або ви відчуваєте деякі труднощі під час приготування страв з використанням даного овочу. Навіть якщо здається, що все знаєте, є безліч нюансів, про які слід пам’ятати. Саме відсутність знань про подібні секретики, можуть відштовхнути господиню від приготування бурякового салату або навіть борщу.

Як варити буряк в мікрохвильовці

У цій інструкції ми розповімо вам, як правильно варити буряк, зберігаючи при цьому всі корисні властивості і ні як не пошкодивши чудовим смаковим якостям. Надамо рекомендації щодо визначення ступеня готовності овоча і кілька спостережень, які допоможуть вам зберегти привабливий зовнішній вигляд і колір вареного буряка.

Ті жінки, які відразу хочуть дізнатися, як варити буряк для салату і при цьому не читати інструкцію до кінця, можуть варити 50 хвилин. Решта просуваються по екрану нижче і читають про те, як розмір, сорт і температурні умови можуть вплинути на остаточний час приготування буряка. Так само навчимося правильно вибирати цей продукт в магазині і варити «хитрим» швидким способом.

Отже, Крок № 1. Дізнаємося, який корисний буряк і як же пощастило нашій сім’ї, що вони будуть їсти смачну страву, яка його містить. Раніше гичку і зовсім використовували як лікарський засіб, а сьогодні, сам коренеплід, вживають як смачний, дієтичний та дуже корисний продукт. Користь забезпечується вмістом вітамінів і мінералів, таких як – дисахариди, ретинол, тіамін, рибофлавін, ніацин, пантотенова кислота, піридоксин, фолацин, аскорбінова кислота, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, цинк.

Якщо не знати, як довго варити буряк і як це робити правильно, то можна звести нанівець корисні дії вмісту на організм. Буряк, як природний антиоксидант може бути профілактичним засобом від пухлин. Як природний антисептик здатний зменшувати негативний вплив інфекцій на організм. Як вітаміновмісний продукт, лікує анемію, рахіт, гіпертонію і багато інших, дуже поширених в сучасному світі захворювання.

Крок № 2 – вибираємо правильний буряк, який найкраще відповість на питання, як варити буряк швидко. Для цього він повинен бути середнього розміру, з тонкою шкіркою, хоча даний факт на око визначити важко. Беріть овоч темно-червоного кольору зі злегка сплющеними формами або, навпаки, довгастий. Даний сорт легше вариться, легше чиститься і не втрачає корисних властивостей після тривалої термічної обробки.

Крок № 3 – приносимо покупки додому, і вимиваємо овочі. Робимо це добре, можна зі щіткою, адже буряк не має нічого спільного з тим, як варити рис. Той, хто хочеться зрозуміти, скільки треба варити буряк, щоб він не втратив смаку, повинен знати, що його варять тільки в вимитому вигляді, ні в якому разі не обрізають верхню і нижню частину. Так само не потрібно чистити ножем і завдавати якісь інші зовнішні пошкодження, навіть випадково.

Крок № 4 – Вибираємо відповідну каструлю. Вона повинна бути достатнього обсягу, щоб у неї помістилися всі буряки, які ви хочете приготувати. Помістилися одночасно і були повністю занурені у воду. Час, скільки варити буряк для вінегрету залежатиме від кроку № 2, в якому ви повинні будете вибрати екземпляри однакового розміру.

Ємність готова, наливаємо в неї холодну воду з-під крана, закриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Запам’ятайте – буряк кладеться вже в киплячу воду, так що вам необхідно почекати поки вона закипить. Звичайно, тому, хто знає, як варити буряк в пароварці буде дещо простіше, але, на жаль, поки це диво інженерної думки стоїть не в кожного на кухні, так що доведеться освоювати старі, перевірені методи.

Крок № 5 – вода закипіла, овочі чисті чекають своєї черги на тарілці поруч, беремо їх і плавно занурюємо в воду. Все, в принципі можна ні чого більше не робити, дочекатися поки пройде близько 50 хвилин, а саме це відповідь на питання скільки варити буряк, вимкнути пічку, злити воду і почистити овоч. Але не все так просто, потрібно буде зробити за цей час безліч всяких корисних дій.

Ну, по-перше, вода буде постійно википати, необхідно стежити за цим і постійно підливати нову, холодну, в інстуркції про те, як варити картоплю ми це обговорювали. Якщо цього не робити, то, скільки часу варити буряк – ви ні коли не дізнаєтеся, не буде води і все згорить. Далі вам необхідно буде додати у воду один або два компоненти, на ваш вибір, які допоможуть буряку зберегти свій привабливий, темно-червоний колір.

Якщо ви не знали, то під час термічної обробки, темно-червоний колір плавно переходить в жовтуватий з невеликим червонуватим доповненням. У салаті виглядає таке не дуже привабливо і гості це відразу ж відзначають. Так що необхідно усвідомити, скільки часу потрібно варити буряк і як зробити, щоб він виглядав апетитно. Ось що ми порадимо вам зробити.

Візьміть половинку лимона і видавіть на столову ложку сік, додайте його в каструлю. Розрахунок лимонного соку приблизно наступний – одна столова ложка на один літр води. Як бачите, якщо ви хочете зрозуміти, скільки варити буряк для салату, то 2 – 3 ложки цілком вистачить. А якщо овочів більше і каструля величезна, то лимон вас зруйнує. Добре, що є інший, дешевший спосіб.

Він полягає в тому, що свіжовичавлений лимонний сік замінюють звичайним цукром. Буде потрібно одна столова ложка цукру на один літр води. У їдальні роблять саме так, адже тамтешні працівниці точно знають, як варити червоний буряк, щоб він залишився червоним навіть після того, як кілька годин пролежить в роздавальній. Візьміть цей спосіб на озброєння.

Ті господині, яким потрібно дізнатися, скільки варити буряк для борщу, можуть усіма цими «добавками» не морочитися, все одно в борщі буде все перемішано, тим більше томатна паста офарбить вицвілі компоненти, та й сам буряковий сік додасть першій страві звичний колір. Ну, а всі інші, для загального розвитку, повинні знати, що використовувати можна ще й оцет, а так же лимонну кислоту.

Крок № 6 – перевіряємо чи готові наші овочі. Не знімайте з вогню після закінчення часу, потрібно переконатися власноруч в тому, що продукт готовий. Озброюємося виделкою, ножем або зубочисткою і тикаємо «зброєю» в овоч. Той, хто хоче знати, як варити великий буряк, помітить, що він залишився твердим всередині, навіть після того як варився годину. Залиште на вогні і перевіряйте кожен 5 хвилин, ви повинні запам’ятати, що буряк це не яйце, при термічній обробці головне індивідуальний підхід. Один може і за 40 хвилин зваритися, а інший і 70 буде готуватися.

Крок № 7 – овоч зварився, поколювання підтвердило цей факт. Якщо ви не намагалися прочитати, як варити буряк в мультиварці, тоді знімайте каструлю з печі і зливайте воду. Після цього не накидайтеся на буряк з ножем і не поспішайте його почистити. Рекомендується обдати його холодною водою або навіть потримати під струменем кілька хвилин. Спосіб хороший, чиститися дійсно відмінно, але є одне але.

Знаючи один секрет, який ви могли побачити, якщо дивилися відео в даній статті, можна скоротити час варіння в два рази. Цим способом навіть час варіння буряка в мікрохвильовці можна зрозуміти. Все зводиться до впливу різкого перепаду температур. Варимо пів години, а потім на 10 – 15 хвилин занурюємо в холодну воду або навіть в морозильну камеру.

Овоч від такого розм’якшується і в підсумку ви будете тримати в руках повністю варений продукт, за досить короткий проміжок часу. Так от, якщо ви варили повний час (близько години), то довго тримати під холодом заборонено. Хочете встигнути до приходу гостей – дізнайтеся, скільки варити буряк в скороварці, а якщо після години кип’ятіння помістити на довгий час в морозилку, овоч перетвориться на чорт-зна що. На вигляд це може бути не помітно, але на смаку позначиться.

Так що просто обдайте холодом і досить. Беремо в руки ножик і чистимо. Чистимо, якщо плануємо відразу подавати до столу або готувати вінегрет, або якісь закуски. В інших випадках, коли ви зварили «на запас» краще не чистити, а покласти в холодильник, максимум на 2 дні, в нечищеному вигляді. Тоді збережеться краще і не пропаде. Але краще дізнатися, скільки варити в пароварці буряк і готувати цей овоч безпосередньо перед приходом гостей, довго не зберігати.

Ну що, ми розповіли скільки потрібно варити буряк і як зберегти його неповторну природну користь. З обговорюваного овоча можна готувати салати, борщі, супи, закуски, напої, випічку і навіть десерти. Проявіть фантазію і тоді перед вами розкриється весь потенціал цієї трав’янистої рослини сімейства амарантових. Їжте корисну їжу, слідкуйте за новими рецептами.



Tags: , , , , ,

Category: Кулінарні рецепти

Коментарі (0)

Залишити коментар