Як приготувати лазанью. Рецепт лазаньї

Інгредієнти

  • 250 г листів лазаньї
  • 1 кг фаршу
  • 500 г помідорів
  • 200 г цибулі
  • 150 г моркви
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 літр молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 300 г твердого сиру
  • 50 г пармезану
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія

Рецепт приготування

 Цибулю і часник дрібно покришити.

Моркву натерти на середній тертці.

З помідорів зняти шкірку, м’якоть подрібнити в блендері або натерти на тертці.

Цибулю і часник обсмажити на рослинному маслі.

Додати моркву, обсмажити.

 

Після цього додати фарш, посолити, поперчити і тушкувати до готовності (приблизно 20-25 хвилин).

Додати помідори, згасити ще 5 хвилин.

Готуємо соус «Бешамель».
Масло розтопити.

Коли масло повністю розтопиться, додати борошно, добре перемішати.
Злегка обсмажити.

Потім тонкою цівкою влити молоко, добре перемішати і довести до кипіння.
Нагрівати до тих пір, поки соус не стане по консистенції нагадувати рідку сметану.
Головне, стежте, щоб не утворилися грудочки.
Соус трохи посолити, за смаком можна додати мускатний горіх або часник.

Сир натерти на середній тертці.

У форму для запікання (у мене форма 20х30 см і заввишки 5 см) викласти листи лазаньї (уважно прочитайте інструкцію на упаковці, деякі фірми пропонують листи лазаньї відварити, деякі — використовувати сухі листи).

На листи лазаньї викласти половину м’ясного соусу.

Потім викласти 1 / 3 соусу «Бешамель».

Посипати половиною натертого сиру.

Накрити листами лазаньї.

Викласти залишок м’ясного соусу.

Змастити соусом «Бешамель».

Посипати сиром, що залишився.

Знову викласти листи.

Змастити соусом, що залишився «Бешамель».
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Готову лазанью вийняти, посипати тертим пармезаном і поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.
До лазаньї можна подати томатний соус: обсмажити цибулю, моркву, часник.
Додати помідори, посолити, поперчити і тушкувати 20-25 хвилин.

Смачного!



Tags: ,

Category: Кулінарні рецепти

Коментарі (3)

  1. Юлія:

    Дуже дякую за якісну роботу, все зрозуміло і доступно.

  2. * Ірина:

    Дійсно все дуже зрозуміло))) І смачно!
    Дякую)

  3. Сніжана:

    Думаю що буде дуже смачно

Залишити коментар