Як готувати сирники

Сирники — улюблене багатьох з нас блюдо з дитинства. Звичайно ж, для кожної людини найсмачнішими сирниками завжди будуть сирники, які в далекому дитинстві готувала його мама чи бабуся. І от коли ми дорослішаємо, то хочемо згадати смак цього прекрасного блюда, яке є відмінним варіантом сніданку. Саме тому ваш улюблений сайт корисних порад lifer.com.ua розповість вам сьогодні про те, як готувати сирники.

Тонкощі приготування сирників

Якщо ви хочете, щоб у вас вийшли дійсно смачні і ніжні сирники, вам слід уважніше підійти до вибору сиру, власне з якого і будуть надалі приготовлені сирники. Найбільш смачні сирники виходять, звичайно ж, з жирного домашнього сиру. Якщо ж ви стежите за своєю фігурою, і хочете приготувати полегшений дієтичний варіант сирників, то можете сміливо використовувати магазинний знежирений сир, але врахуйте, що це, безсумнівно, позначиться на смаку готового блюда.

Якщо ж ви купили занадто вологий сир, то прибрати цю вологу досить просто. Загорніть сир в марлю і підвісьте його, щоб надлишки рідини стекли.

Пам’ятайте також, що для того щоб сирники були більш ніжними на смак, в них слід додавати якомога менше борошна, але надмірно маленька кількість борошна може призвести до того, що при смаженні сирники розлізуться. Тому вибирайте «золоту серединку».

Рецепт, як готувати сирники

Вам знадобиться:

• Домашній сир (400 грам);
• 4-5 столових ложок борошна (залежно від вологості сиру);
• Кілька столових ложок родзинок;
• Пакетик ванільного цукру;
• Цукор (2-3 столові ложки);
• Яйце;
• Рослинна олія для смаження;
• Коньяк для вимочування родзинок.

Послідовність приготування:

1. З вечора замочіть промиті родзинки в склянці коньяку. Якщо ж ви плануєте приготування сирників для дитини, то даний пункт, звичайно, опускаємо, а безпосередньо за декілька хвилин до початку приготування сирників замочуємо родзинки в склянці кип’ятку.

2. Протерти сир через дрібне сито, щоб надалі вийшли пухнасті ніжні сирники.

3. До сиру додати борошно і цукор за смаком. Потім вбити куряче яйце і пакетик ванільного цукру.

4. З родзинок зливають воду, просушують їх за допомогою паперового кухонного рушника, і додають до сиру.

5. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

6. Зліпити сирники, кожен з яких обсмажити на добре розігрітій сковороді на рослинній олії.

7. Подають сирники за бажанням з цукровою пудрою, варенням, сметаною, медом.

Смачного!



Tags: , , ,

Category: Кулінарні рецепти

Коментарі (0)

Залишити коментар