Як готувати сирники

Сирники — улюблене багатьох з нас блюдо з дитинства. Звичайно ж, для кожної людини найсмачнішими сирниками завжди будуть сирники, які в далекому дитинстві готувала його мама чи бабуся. І от коли ми дорослішаємо, то хочемо згадати смак цього прекрасного блюда, яке є відмінним варіантом сніданку. Саме тому ваш улюблений сайт корисних порад lifer.com.ua розповість вам сьогодні про те, як готувати сирники.

syrniki syrniki tvorozhnye 300x225 Як готувати сирники

Тонкощі приготування сирників

Якщо ви хочете, щоб у вас вийшли дійсно смачні і ніжні сирники, вам слід уважніше підійти до вибору сиру, власне з якого і будуть надалі приготовлені сирники. Найбільш смачні сирники виходять, звичайно ж, з жирного домашнього сиру. Якщо ж ви стежите за своєю фігурою, і хочете приготувати полегшений дієтичний варіант сирників, то можете сміливо використовувати магазинний знежирений сир, але врахуйте, що це, безсумнівно, позначиться на смаку готового блюда.

Якщо ж ви купили занадто вологий сир, то прибрати цю вологу досить просто. Загорніть сир в марлю і підвісьте його, щоб надлишки рідини стекли.

Пам’ятайте також, що для того щоб сирники були більш ніжними на смак, в них слід додавати якомога менше борошна, але надмірно маленька кількість борошна може призвести до того, що при смаженні сирники розлізуться. Тому вибирайте «золоту серединку».

Рецепт, як готувати сирники

Вам знадобиться:

• Домашній сир (400 грам);
• 4-5 столових ложок борошна (залежно від вологості сиру);
• Кілька столових ложок родзинок;
• Пакетик ванільного цукру;
• Цукор (2-3 столові ложки);
• Яйце;
• Рослинна олія для смаження;
• Коньяк для вимочування родзинок.

Послідовність приготування:

1. З вечора замочіть промиті родзинки в склянці коньяку. Якщо ж ви плануєте приготування сирників для дитини, то даний пункт, звичайно, опускаємо, а безпосередньо за декілька хвилин до початку приготування сирників замочуємо родзинки в склянці кип’ятку.

2. Протерти сир через дрібне сито, щоб надалі вийшли пухнасті ніжні сирники.

3. До сиру додати борошно і цукор за смаком. Потім вбити куряче яйце і пакетик ванільного цукру.

4. З родзинок зливають воду, просушують їх за допомогою паперового кухонного рушника, і додають до сиру.

5. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

6. Зліпити сирники, кожен з яких обсмажити на добре розігрітій сковороді на рослинній олії.

7. Подають сирники за бажанням з цукровою пудрою, варенням, сметаною, медом.

Смачного!



Tags: , , ,

Category: Кулінарні рецепти

Коментарі (0)

Залишити коментар