Секрети приготування овочевих страв

1. Якщо ви варите капусту і хочете, щоб не було неприємного запаху, опустіть в каструлю невеликий шматок білого хліба, можна ще накрити каструлю тканиною, змоченою в оцті.

2. Смак варених овочів поліпшать дві ложечки цукру, додані у воду при варінні.

3. Моркву, буряк і картоплю не можна варити в одній каструлі.

4. Якщо варити картоплю в мундирі, вона не буде розвалюватися, якщо проколоти шкірку в декількох місцях.

5. Шкурка картоплі, вареної в мундирі, не буде тріскатися, якщо у воду додати трохи оцту.

6. Швидкозаморожені овочі потрібно відразу опускати в киплячу воду, не розморожуючи.

7. Баклажани НЕ будуть гіркуватими, якщо їх порізати скибочками, посолити, витримати пару хвилин, потім промити холодною водою.

8. У суп з квашеною капустою картоплю варто класти раніше, ніж капусту; в кислому середовищі картопля дубіє і погано вариться.

9. Варені овочі (не рахуючи цвітної капусти) не можна зберігати у відварі.

10. Запах і смак салату стануть найбільш виразними, якщо перед подачею до столу швидко додати в нього шматочок шкірки лимона.

11. Зелень селери і петрушки не погубить колір, якщо її додавати в суп прямо перед закінченням варіння.

12. Перець, кмин, лавровий лист додають у страву за 10-15 хв. до кінця приготування.

13. Моркву, цибулю і томати перед додаванням в їжу потрібно трошки обсмажити – це збереже смак і аромат.

14. Салат з ріпчастою цибулею та овочами буде набагато смачніше, якщо обрубану цибулю обдати кип’ятком.

15. Овочі для салатів змішують лише після їх повного охолодження.

16. При варінні буряк сприймає бурий колір; якщо варений буряк відправити в холодильник, він знову стане червонуватий.

17. При смаженні шматки картоплі не будуть прилипати до сковороди і склеюватися, якщо попередньо ополоскати їх прохолодною водою і дати підсохнути.

18. Не буде їдкою редька, якщо її натерти і промити холодною водою.

19. Дуже швидко буде готовий буряк, якщо його варити в шкірці 40 хвилин, потім воду злити, а буряк відразу залити прохолодною водою і дати йому охолонути.

20. Квасоля буде дуже смачною, якщо воду, в якій вона вариться, злити відразу після закипання, залити квасоля знову гарячою водою і варити вже до готовності. Наприкінці варіння додати сіль.

21. Цвітна капуста залишається білосніжною, якщо у воду, в якій її варіть, додати трохи молока.

22. Щоб картопля швидше обсмажилася, її необхідно порізати і перед смаженням на пару хвилин опустити в гарячу воду.

23. Щоб дрібно нарізана цибуля при смаженні не пригоріла, потрібно попередньо обваляти її в борошні.



Tags: , , ,

Category: Кулінарні рецепти

Коментарі (0)

Залишити коментар